فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تولید کارد با دسته تزریقی

اختصاصی از فی موو تولید کارد با دسته تزریقی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تولید کارد با دسته تزریقی


تولید کارد با دسته تزریقی

26 صفحه فایل pdf شامل

١ -معرفی محصول ١-١ -نام و کد محصول ١ ٢ ٢-١ -شماره تعرفه گمرکی واردات شرایط- ١-٣ ٢ ٢ ٤-١ -بررسی و ارائه استاندارد ٣ ٥ -١ -بررسی قیمت محصول ٣ کاربرد موارد- ١ -٦ جایگزین کالای- ١-٧ ٣ ٨-١ -اهمیت استراتژیک کالا ٣ ٩-١ -کشورهای عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول ٣ ٤ صادرات شرایط- ١-١٠ ٢ -وضعیت عرضه و تقاضا ٥ ١-٢ -بررسی واحدهای موجود ٥ ٢-٢ -بررسی وضعیت طرح های دردست اجرا ٣-٢ -بررسی روند واردات ٦ ٤-٢ -بررسی روند مصرف ٧ ٥-٢ -بررسی روند صادرات ٨ ٦ -٢ -بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات ٩ ٣ -روشهای مختلف تولید ١١ ٤ -تعیین نقاط قوت و ضعف تکنولوژی ١٤ ٥ -برآورد حجم سرمایه گذاری ثابت در حداقل ظرفیت اقتصادی ١٤ ٦ -برآورد مواد اولیه مورد نیاز و محل تامین ١٩ ٧ -پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح ١٩ ٨ -تامین نیروی انسانی ٢٠ ٩ -تعیین میزان یوتیلیتی مورد نیاز واحد ٢١ ١٠ -وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی ٢١ ١١ -تجزیه و تحلیل ٢١ مراجع و منابع مطالعاتی


دانلود با لینک مستقیم


تولید کارد با دسته تزریقی

دانلود تحقیق شرکت کشت و صنعت کارون (صنایع نیشکر)

اختصاصی از فی موو دانلود تحقیق شرکت کشت و صنعت کارون (صنایع نیشکر) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق شرکت کشت و صنعت کارون (صنایع نیشکر)


دانلود تحقیق شرکت کشت و صنعت کارون (صنایع نیشکر)

شرکت کشتو صنعت کارون در 17 کیلومتری شهرستان شوشتر و 40 کیلومتری شرکت کشت و صنعت هفت تپه واقع شده و مساحت کل اراضی آن حدود 40 هزار هکتار در دو ناحیه دیمچه (33 هزار هکتار) و بلوک اف (7352 هکتار ) می باشد . از کل اراضی فوق حدود 24000 هکتار قابل کشت بوده که سالیانه از نزدیک به 2000 هکتار آن بهره برداری گردیده و مابقی آیش می گردند . در اوائل سال1377 جناب آقای مهندس سید عبدالعزیز نبوی به سمت رئیس هیئت مدیره و میر عامل شرکت منسوب گردیدند که با ورود ایشان تحولات اساسی در شرکت کشت و صنعت کارون آغاز گردید . ایشان با عنایت به این دیدگاه که ظرفیت و پتانسیل تولید نیشکر از هر هکتار اراضی شرکت بسیار بیش از میزان فعلی است به جست و جوی عللی پرداخته که در این راستا مسئله گسترش علف های هرز و آسیب های وارده به مزارع در اثر تردد ماشین آلات کشاورزی بسیار سنگین و ظهور پدیده ای به نام فشردگی را از مهم ترین عوامل یافت و از آنجائی که ایجاد شرایط بهینه جز در زمان آیش میسر نمی باشد اقدام به آیش و به زیر کشت بردن بی سابقه مزارع نمود ودر این رابطه در اوائل سال 1377 از 24000 هکتار اراضی قابل کشت 15523 هکتار جهت بهره برداری ، 9/8149 هکتار جهت آیش و مابقی به میزان 328 هکتار به عنوان توسعه مزارع در نظر گرفته شد و از 15 خرداد سال 1377 عملیات آماده سازی مزارع آیش شده برای کشت آغاز گردید و طی مدت کمتر از 120 روز در نیمه دوم شهریور ماه عملیات شیارزنی مزارع به پایان رسید. ماشین آلات مورد نیاز جهت انجام این عملیات نظیر D-8  وD-6   از شرکت های جهاد نصر از جمله جنوب غرب ، استان خوزستان ، استان کرمانشاه ، استان اصفهان و شرکت خدمات مهندسی آب و خاک کشور تأمین گردید.

انجام این عملیات در مدت زمان یاد شده با چنان سطح وسیعی ودر گرمای طاقت فرسای خوزستان که گاهی اوقات به 51 درجه سانتی گراد نیز می رسید و به صورت شبانه روزی نیاز به برنامه زمانبندی شده و به مدیریتی بسیار دقیق داشته که خوشبختانه به نحو مطلوبی انجام گردید . مراحل عملیات انجام شده ذیل به ترتیب ذکر می گردد:

  • عملیات ماخار :

الف) – تأمین رطوبت لازم در خاک برای تسهیل در به کار گیری ادوات تهیه زمین و جلوگیری از استهلاک آنها و در نهایت افزایش راندمان کاری ادوات یاد شده .

ب) – جلوگیری از کلوخ شدن مزارع جهت فراهم آوردن بستر مناسب کاشت و پوشش قلمه ها .

پ) – رویش بذور علف های هرز و متعاقب آن مبارزه مکانیکی با علف های هرز جهت صرفه جویی در مصرف علف کش ها .

  • عملیات شیار زنی مرحله اول تا عمق 90 سلنتی متر .
  • عملیات دیسک سنگین .
  • عملیات شیارزنی مرحله دوم تا عمق 90 سانتی متر با زاویه 45 درجه نسبت به خط تراز با تیغه های شوز پهن (حالت پیکانی )
  • عملیات شخم برگردان جهت از بین بردن و به زیر خاک بردن بذور علف های هرز .
  • عملیات دیسک دوم .
  • عملیات شیارزنی نوبت سوم با عمق 90 سانتی متر .
  • عملیات دیسک نوبت سوم جهت متلاشی نمودن کلوخ های به وجود آمده احتمالی.
  • عملیات ماله (دونوبت ) جهت بر طرف نمودن ناهمواری های ایجاد شده ناشی از عملیات شیار زنی و دیسک.
  • شبکه بندی و نقشه برداری نقاط جهت تعیین مقادیر خاکریزی و خاکبرداری احتمالی .
  • تسطیح نهایی .
  • چک بک نهایی .
  • عملیات فاروزنی جهت ایجاد بستر کاشت نیشکر با توجه به نوع سیستم آبیاری مرسوم
  • کود پاشی از نوع فسفات آمونیوم به میزان 250 کیلوگرم در هکتار.
  • کشت نیشکر و سپس آبیاری همراه با سم.

در هنگام ایجاد عملیات فوق الذکر ، همانگونه که ملاحظه می گردد جهت باز سازی مزارع آسیب دیده در طی سال های متمادی در اثر تردد ماشین آلات برداشت ، ثقل عملیات بسیار سنگینی برای هر هکتار از اراضی انخام پذیرفت ، به عنوان مثال با توجه به انجام 3 مرحله شیارزنی وبا عنایت به وجود حدود 8000 هکتار اراضی ایش در واقع عملیات شیار زنی در سطحی معادل 24000 هکتار انجام پذیرفت که امری بسیار مشکل می نمود .علاوه بر موارد یاد شده مدیریت جدید شرکت اهتمام خاصی نیز نسبت به عملیات داشت مزارع شامل عملیات دفع افات، ابیاری وکوددهی دا شته که این امر موجب گردید عملیات داشت مزارع در سال 78-77 با دقت و کیفیت خاصی انجام گرفته وماحصل این سال امر تفاوت فاحش رشد نهایی ساقه و نهایتا عملکرد محصول طی این سال نسبت به سال ما قبل می باشد که بررسی امار مربوط به بهره برداری سال 78-1377 ومقایسه ان نسبت به سال ماقبل گواه این امر است .در بهره برداری سال 78-77 کل مساحت قابل برداشت5/15018 هکتار بوده که متوسط رشد نهایی ساقه در مزارع کشت جدید 13/277 سانتیمتر افزایش نشان می دهد .

بدین ترتیب در بهره برداری سال 78-1377 از5/15018 هکتار مزارع قابل برداشت 1116721 تن نیشکر حاصل گردیده که متو سط عملکرد نهایی مزارع 36/74 تن در هکتار در مقابل 6/57 تن در هکتار مربوط به سال 77-1376 افزایش عملکرد را به شرح ذیل میدهد: 

در ادامه سیاست مدیریت جدید در سال دوم جهت بازسازی مزارع مقدار 8617 هکتار دیگر از اراضی قابل کشت آیش گردید و در برنامه ریزی عملیات تهیه زمین سال جاری با همان کیفیتی که قبلا ذکر شد تغییراتی به شرح ذیل انجام گردید :

  • تسریع در برنامه ریزی عملیات شیارزنی جهت سطحی معادل 8617 هکتار که بر خلاف سال قبل از اوائل اردیبهشت ماه 78 آغاز گردید
  • تأمین ادوات لازمه برای نیل به هدف بالا از ارگان های ذکر شده در صفحه اول گزارش
  • طراحی و ساخت 4 دستگاه فاروئر جدید که توسط کشنده های چرخ لاستیکی به کار گرفته شدند .

بنابراین طی 2 سال اخیر حدود 70% از کل اراضی قابل کشت نیشکر شرکت احیإ گردیده و امید است با ادامه این روند در سال آینده مابقی مزارع بازسازی شوند .

از محصول داشت سال 79 –1378 حدود 9/8149 هکتار از مزارعی هستند که طی دوره آیش و کشت مراحل آماده سازی و مبارزه با علف های هرز آنها با دستورالعمل های مدیریت جدید به انجام رسیده و بهره برداری از این سری مزارع از اواخر مهر ماه 78 آغاز خواهد شد. در این رابطه پیش بینی شده از محصول سال جاری 1400000 تن نیشکر از مساحت 14700 هکتار برداشت گردد که عملکردهای معادل 95 تن در هکتار برای آن پیش بینی می گردد که در مقایسه با عملکرد سال قبل (میزان 36/74 تن در هکتار ) افزایشی معادل 21 تن در هکتار به همراه خواهد داشت و در مقایسه با 5 سال گذشته بهره برداری به شرح جدول زیر می باشد: 

با توجه به آماده سازی زمین ها در کشت سال قبل و سال جاری که حدود 16700 هکتار می باشند پیش بینی می گردد محصول سال 80-79 مجموعا 1800000 تن نیشکر معادل 180000 تن شکر تولید گردد.

نیشکر و تاریخچة آن

نیشکر گیاهی است دائمی از تیره گندمیان که ساقه هوایی آن توپر و بندبند بوده و بلندی ساقه ها به 3متر و گاهی اوقات به بیشتر از آن نیز می رسد .نسج سلولی داخل ساقه ها محتوی مقدار زیادی شیره قندی ساکارز قابل استخراج می باشد.

نیشکر دارای 6 گونه است که گونه اصلی آن به نام :‍ ساکاروم افیسیناروم . در تمام نقاط نیشکر خیز جهان کشت می شود .

رویش و پرورش نیشکر در روی کره زمین بر روی نواری بین 34 درجه عرض شمالی و 30 درجه عرض جنوبی قرار دارد. در مورد محل پیرایش اولیه نیشکر دانشمندان دارای عقاید متفاوت و گوناگونی هستند: بعضی ها مهد اولیه نیشکر را شرق هندوستان برخی نخستین پایگاه آن را چین و پاره ای نیز زادگاه آن را جزایر اقیانوس آرام و به احتمال قوی جزایر گینه نو می دانند .

کشت نیشکر در ایران سابقه چندین هزار ساله دارد و برطبق شواهد و قرائن که در دست است در دوران ساسانیان کشت نیشکر و صنعت تولید شکر از نیشکر در نواحی جنوبی ایران به خصوص منطقه خوزستان رواج کامل داشته و مردم ایران به خوبی این گیاه و خواص آن را می شناختند ولی پس از حمله اعراب و سقوط سلسله ساسانیان و بعد ها نیز به دلایل سیاسی طبیعی کشت و کار نیشکر در ایران متروک شد .

برای احیای مجدد این صنعت توسط دولت های وقت اقداماتی صورت گرفته و اولین محصول شکر از نیشکر در آذر ماه سال 1340 پس از گذشت حدود 9 قرن در ایران مجددا تولید گردید.

مزارع نیشکر و عمران اراضی

مساحت اراضی کشت و صنعت کارون حدود 40000 هکتار است که از آن حدود 25000 هکتار قابل کشت می باشد .

آب مورد نیاز مزارع و کارخانه از رودخانه های کارون و دز تأمین می گردد .ظرفیت کانال های آب رسانی حدود 81 متر مکعب در ثانیه است رودخانه کارون توسط سد انحرافی گتوند و حدود 11 متر مکعب در ثانیه از رودخانه در طراحی شده اند .

عملیات تسطیح به منظور تعیین شیب مناسب جهت آبیاری انجام می شود که پس از نقشه برداری و مساحی و تعیین قطعات مزرعه اقدام به ایجاد شبکه های آبیاری و زه کشی و جاده سازی می نمایند.

بدین ترتیب با تسطیح 25000 هکتار از اراضی کشت و صنعت کارون حدود 1700 کیلومتر جاده شوسه و 467 کیلومتر نهر آبیاری و 245 کیلومت زهکشی رو باز و 3000 کیلومتر زهکشی زیرزمینی ایجاد گردیده است.

کاشت ، داشت ، برداشت

کا شت نیشکر بطریق خا صی انجام میگیرد . پس از تسطیح مزارع را به صورت جوی و پشته به نحوی در می آورند که فواصل پشته ها از یکدیگر 50/1 متر باشد و سپس حدود 400 کیلوگرم کود فسفره (مانند سوپر فسفات تریپل) در هکتار به داخل جوهای ( فارو) توسط تراکتور داده می شود و ساقه های نیشکر را به صورت قلمه های 60-50سانتی متر که حداقل دارای 3 جوانه ( بند ) باشد به طور افقی در کف جوی (فارو ) قرار داده و روی آن را حدود 5-3 سا نتی متر با خاک می پوشانند و پس از سمپاشی با سم مخصوص علف کش ( عامل جلوگیری کننده از رویش علف های هرز ) آبیاری می کنند.

به طور کلی حدود 6-5 تن نیشکر به صورت قلمه در هکتار کشت می شود و توسعه و کسترش نیشکر منحصرا از طریق قلمه صورت می گیرد.

بهترین فصل کاشت نیشکر در شرایط خوزستان از اواسط مرداد ماه به مدت 70-60 روز می باشد.

عملیات داشت همزمان با آبیاری مزارع شروع و از کاشت تا برداشت حدود 30-25 نوبت مزارع آبیاری می گردد.

ودر ضمن با آفت و علف هرز مزارع نیز مبارزه شده و حدود 400-350 کیلوگرم کود اوره به عنوان کود سرک در طول رشد نیز به مزارع اضافه می گردد .رشد نیشکر در فصل تابستان روزانه به دو و تاسه سانتی متر می رسد.

برداشت . با کاهش درجه حرارت رشد نیشکر متوقف شده و عملیات قند سازی در گیاه سرعت م گیرد . ومعمولا در شرایط آب و هوایی خوزستان فصل برداشت از اوائل آبان ماه می باشد.

قبل از درو مزارع را به آتش می کشند تا برگ های خشک و زائد گیاه که فاقد مواد قندی است سوخته شده و از بین برود سپس ساقه های نیشکر را یا به طریقه دستی و یا به وسیله ماشین از سطح زمین درو کرده و به منظور عصاره گیری به کار خانه حمل می گردد.

از هر هکتار زمین حدود 100-90 تن نیشکر تولید می شود . مزرعه برداشت شده مجددا برای محصول دیگر بازسازی و آماده می گردد بدین ترتیب از یک مزرعه کشت نیشکر حدود 7-6 بار محصول برداشت می شود .

 شامل 19 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق شرکت کشت و صنعت کارون (صنایع نیشکر)

خانواده‌ و نقش‌ و تاثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌

اختصاصی از فی موو خانواده‌ و نقش‌ و تاثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌ دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

خانواده‌ و نقش‌ و تاثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌


خانواده‌ و نقش‌ و تاثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌

خانواده‌ و نقش‌ و تاثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌

فرمت فایل: ورد

تعداد صفحات: 26

 

 

 

 

 مقدمه‌ .........................................................................................................

 عدالت‌ از نظر علی‌ (ع‌) در خانواده‌ی‌ اجتماعی‌ ...........................................

 عدل‌ از اصول‌ دین‌ در خانواده‌ ..................................................................

 جود و عدل‌ در خانواده‌ از دیدگاه‌ اخلاق‌ فردی‌ ........................................

 جود بهتر است‌ یاعدل‌؟ ..............................................................................

 جود و عدل‌ از نظر اجتماعی‌ ......................................................................

 فرق‌ جود با احسان‌ ....................................................................................

 عدالت‌ در خانواده‌، فلسفه‌ ی‌ اجتماعی‌ .......................................................

 دنیای‌ گشاده‌ی‌ عدالت‌ خانواده‌ و دنیای‌ تنگ‌ ظلم‌ ......................................

 علت‌ اصلی‌ انحراف‌ افراد از عدل‌ در جامعه‌ و خانواده‌ .............................

 نتیجه‌ی‌ اساس‌ بحث‌ عدل‌ در خانواده‌ ........................................................

 اصل‌ عدل‌ در مذهب‌ شیعه‌ .........................................................................

 حق‌ همسر از نظر علی‌(ع‌) ..........................................................................

 مفهوم‌ عدالت‌ اجتماعی‌ در خانواده‌ ............................................................

 مهفوم‌ و ابعاد عدالت‌ اجتماعی‌ در خانواده‌ ................................................

 منابع‌ و مآخذ .............................................................................................

 

مقدمه‌»

 ابتدا با عرض‌ سلام‌ و خسته‌ نباشید خدمت‌ خانم‌ اسدی‌ دبیر پرورشی‌ و مدیرها خانم‌ ادیب‌پور و همچنین‌ آموزش‌ و پرورش‌ ناحیه‌.

 در ابتدا می‌گویم‌ که‌ زنگ‌ پرورشی‌ رسیده‌ بود و خانم‌ اسدی‌ که‌ وارد کلاس‌ ما شد بعد از سلام‌ کردن‌ موضوعی‌ را که‌ آموزش‌ و پرورش‌ برای‌ تحقیق‌ آن‌ را به‌ مدرسه‌ عرض‌ کرده‌ بود و بر عهده‌ی‌ دانش‌آموزان‌ همه‌ی‌ مدرسه‌ بود صحبت‌ کرد و ابتدا عنوان‌ موضوع‌ را که‌ «عدالت‌» اصل‌ آن‌ است‌ گفت‌ و بخش‌های‌ آن‌ را یکی‌یکی‌ برای‌ ما توضیح‌ دهد تا درتحقیق‌ ما را یاری‌ کند ما از بین‌ این‌ موضوع‌ها «خانواده‌ و نقش‌ تأثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌» را انتخاب‌ کردیم‌ که‌ می‌توانستم‌ به‌ کمک‌ دوستم‌ و سایر افراد به‌ عنوان‌ خانم‌ اسدی‌ و مادر و پدر گرامی‌ ما را در این‌ کار یاری‌ کردند که‌ از آن‌ها متشکریم‌ و توانستیم‌ به‌ دنبال‌ این‌، کتاب‌ها و منابع‌ زیادی‌ و همچنین‌ سایت‌های‌ اینترنتی‌ این‌ موضوع‌ را به‌ پایان‌ برسانیم‌ و از آن‌ها خیلی‌ سپاسگذاریم‌.


دانلود با لینک مستقیم


خانواده‌ و نقش‌ و تاثیر آن‌ در برقراری‌ عدالت‌

دانلود پاورپوینت معرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی

اختصاصی از فی موو دانلود پاورپوینت معرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت معرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی


دانلود پاورپوینت معرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی

کوره و پرده هوای گرم

انواع کوره ها و پرده های هوای گرم از ظرفیت 75000 الی 1000000 کیلوکالری بر ساعت جهت تأمین هوای گرم و اتاق های پخت صنعتی

دستگاه پکیج بالای سقف

انواع پکج های پشت بامی به دو صورت یکپارچه و مجزا از ظرفیت 5 الی 50 تن بروت

پکیج تبخیری آپارتمانی

پکیج تبخیری آپارتمانی به صورت سرمایش تبخیری و کویل آبگرم در ظرفیت های مختلف در انواع گوناگون

برج خنک کننده گالوانیزه

برج های خنک کننده با بدنه گالوانیزه و فن سانتویفوژ از ظرفیت 10 الی 1400 تن برودت

برج خنک کننده فایبر گلاس (F.R.P )

برج های خنک کننده فایرگلاس از ظرفیت 8 الی 1250 تن برودتی

پکیج آپارتمانی برودتی

پکیج آپارتمانی برودتی از نوع برودتی با کمپرسورهای Scroll در ظرفیت های مختلف

نگهدارنده جامع هوا

انواع هواسازهای مستقل یا گرمایش از نوع مشعل شعله غیر مستقیم و سرمایش گازی یا تبخیری در ظرفیت های مختلف جهت مصارف صنعتی ، اداری ، مسکونی

فن رو به جلو

انواع فن کویل های سقفی و زمینی از ظرفیت 200 الی 1400 فوت مکعب در دقیقه

دستگاه چیلر مایع

چیلرهای تراکمی از ظرفیت 5 الی 200 تن برودتی در 29 مدل مختلف

دستگاه گرم کن هیتر

انواع یونیت هیترهای دیواری و سقفی و ایستاده از ظرفیت 20000 الی 260000 بی تی یو بر ساعت

شامل 18 اسلاید powerpoint

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت معرفی سیستم های گرمایشی و سرمایشی

تحقیق و بررسی در مورد بیماری پنبه

اختصاصی از فی موو تحقیق و بررسی در مورد بیماری پنبه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق و بررسی در مورد بیماری پنبه


تحقیق و بررسی در مورد بیماری پنبه

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

 

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 

تعداد صفحه

 22

برخی از فهرست مطالب

مقدمه

عموماً در شرایط مختلف، عوامل تولید  موجود و در دسترس (اعم از انسانی و غیرانسانی)، با محدودیت روبرو می‌باشد. با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای مواد غذایی، یک مشکل مهم محدودیت عوامل تولید است. این محدودیت‌ها، استفاده مطلوب و بهینه از منابع تولید کشاورزی را از طریق انجام تحقیقات مناسب برای افزایش کارایی عوامب تولید ضروری می‌نمایاند.

زراعت پنبه و صنایع وابسته به آن در اقتصاد کشاورهای در حال توسعه به دلیل ایجاد اشتغال و افزایش درآمد، اهمیت دارد. در ضمن دانه پنبه یک منبع مناسب برای تامین پروتئین و روغن موردنیاز در تغذیه بسیاری از این کشورها بوده و از ایننظر پنبه بعد از سویا قرار دارد.

پنبه در حال حاضر در 75 کشور که 70 کشور از آنها جزو کشورهای درحال رشد محسوب می‌شوند، تولید می‌گردد و تعداد افرادی که تنها در این کشورها به نحوی از این محصول امرار معاش می‌کنند، حدود 200 میلیون نفر برآورد شده است. بدین ترتیب سهم پنبه در کمک به اقتصاد و پیشرفت جامعه روستایی در جهان سوم قابل توجه می‌باشد.

در کشور ما نیز پنبه یکی از مهمترین منابع صادراتی غیرنفتی است، چنانچه پنبه به روش صحیح و پیشرفته تولید شود، محصول پربرکتی است که نه تنها درآمد خوبی برای کشاورزان تامین خواهد کرد، بلکه محصولات فرعی و صنایع وابسته به آن می‌تواند سهم مهمی در بالا بردن سطح اقتصاد کشور داشته باشد. در این زمینه فعالیت‌های مختلفی نظیر صنایع پنبه پاک‌کنی، روغن‌کشی، تهیه غذای دام، نساجی و فرآورده‌های دیگری را می‌توان نام برد که همگام با افزایش تولید، در بالا بردن سطح اشتغال و درآمد ملی تاثیر دارد. اگر این منافع با ارزی که از صدور مازاد آن حاصل می‌شود، درنظر گرفته شود، اهمیت اقتصادی این محصول بیشتر مشخص می‌شود.

تاریخچه پنبه در ایران

به لحاظ سنویت، تاریخچه دقیقی در دست نیست، ولی هرودوت در تاریخ نوشته است که یکی از دلایل پیروزی سپاه ایران در جنگ‌های صحرایی بر سپاه رومیان، این بوده که لباس آنها از جنس پشم شیشه نبوده است. در دست نوشته‌ای اسلامی به کشت پنبه در نواحی ساوه و شوشتر اشاره شده و اولین پنبه از هندوستان در سال 1282 به ایران وارد شد. با آغاز مشروطیت و آغاز روابط ایران با سایر کشورها، واردات بذر پنبه نیز آغاز شد.

در سال‌های 1342.43، تولید پنبه در ایران به 152 هزارتن رسید. در سال 1345 که سال سیاه پنبه ایران است، در منطقه گرگان آفت کرم خاردار شروع به طغیان کرد و تمامی مزارع پنبه را از بین برد که خوشبختانه با اعلام قرنطینه و سمپاشی جدی، تا به حال اثری از آن پیدا نشد.

بیشترین و بهترین رکود تولید پنبه در ایران، متعلق به سال 1353 است. رکود تولید در این سال به 50 هزارتن رسید. متاسفانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، صادرات پنبه که سالیانه بیش از 15 هزارتن بود، از رونق افتاد و پنبه به عنوان دومین محصول صادراتی که بعد از نفت جایگاه خود را از دست داد و تا به حال هنوز نتوانسته‌ایم نه به این رکورد، بلکه از رقم ناچیز 50 هزارتن نیز پا را فراتر ننهادیم.

مشخصات گیاهشناسی پنبه

پنبه گیاهی گلدار، دولپه، از خانواده Malvaceae و از جنس Gossypium است. این جنس دارای 4 گونه زراعی است که هر یک دارای عملکرد و خصوصیات متفاوتی هستند. به عنوان مثال Gossypium herbaceum گونه‌ای دیپلوئید و متحمل به استرس است، در حالی که Gossypium bombadence رقمی تتراپلوئید و دارای الیاف بسیار بلند و متحمل به بیماری‌هاست(1).

ارقام وحشی پنبه نیز دارای صفات مطلوب متعددی نظیر مقاومت به استرس کم‌آبی و شوری یا فقر خاک هستند که انتقال این گونه صفات از طریق به‌نژادی از ارقام وحشی به ارقام زراعی به دلیل ناسازگاری بین این ارقام و یا سقط جنین امکام‌پذیر نیست(2.3). برطرف نمودن ناسازگاری‌های موجود و تولید هیبریدهای جدید، تنها به طریق کشت بافت ممکن است. یکی از اصول اولیه در بکارگیری تکنیک کشت بافت در اصطلاح گیاهان زراعی، قابلیت کالوس‌زایی و باززایی است (7).

پنبه از جمله گیاهانی است که از قابلیت بسیار پایینی برخوردار است (5.11). پنبه و چگونگی رشد این گیاه، بستگی به شرایط جوی دارد. می‌تواند به عنوان یک گیاه یکساله رشد کند (در مناطق معتدل و سردسیر) و یا می‌‌تواند به عنوان یک گیاه چندساله و دائمی ادامه حیات دهد (گرمسیر).

نکات فنی در زراعت پنبه

  1. آماده‌سازی و بستر کشت مناسب از نکات مهم می‌باشد که بایستی رعایت شود.
  2. بهترین زمان شخم در زراعت پنبه، زمستان و بهار می‌باشد.
  3. تاریخ کشت 15 فروردین در مناطق شمالی و 15 اردیبهشت در جنوب استان می‌باشد.
  4. بهترین عمق کاشت، 4 الی 5 سانتیمتر می‌باشد.
  5. قبل از کاشت از سموم علف‌کش، پیش‌رویشی استفاده شود.
  6. جهت کاشت از ردیف‌کار استفاده شود.
  7. می‌بایست قبل از کاشت و بذرپاشی، دستگاه ردیف‌کار از نظر ریزش تنظیم شود.
  8. میزان بذر مورد نیاز در هکتار، 40 کیلوگرم نوع کرکدار می‌باشد.
  9. عملیات برداشت باید حداقل یک اسعت بعد از طلوع آفتاب انجام گیرد تا در این فاصله سطح برگ‌ها و پنبه که از شبنم خیس است، خشک شود.
  10. از برداشت قوزه‌ای پنبه باز و نارس که معمولاً دارای رطوبت زیادی می‌باشند، جداً خودداری گردد.
  11. از ریختن وش در کیسه‌های پلاستیکی خودداری شود.
  12. برای دوختن و بستن کیسه‌های پنبه از نخ‌های پلاستیکی و نایلونی استفاده نشود.

تاثیر حرارت بر پنبه

صفر بیولوژیک یک گیاه یا درجه حرارت پایه یک گیاه، 13 تا 15 درجه سانتیگراد  است، ولی شرایط جوانه‌زدن مطلوب و سریع بودن، دردسر وجود حداقل 22 درجه سانتیگراد در خاک است.

درجه حرارت‌های پایین بین 15 تا 18 درجه سانتیگراد که در اوایل فصل کاشت و در اوایل اردیبهشت رخ می‌دهند، افزایش بیماری مرگ گیاهچه می‌شود. عامل بیماری در زمان کم فعال می‌شود. مناسب‌ترین درجه حرارت برای رشد پنبه، 21 تا 26 درجه در زمان رشد رویشی گزارش شده است. در زمان گل‌دهی و میوه‌دهی، 26 تا 32 درجه سانتیگراد، بهترین درجه حرارت گزارش شده است و در زمان رسیدن پنبه، شکوفایی قوزه‌ها هرچه درجه حرارت بالاتر باشد، برای گیاه مطلوب‌تر است. پنبه گیاهی است که می‌تواند به راحتی تنش‌های حرارتی بالا را تحمل کند (35 تا 45 درجه سانتیگراد)، البته شرط اصلی، وجود رطوبت در خاک است. در این صورت در اثر تنش خشکی، ریزش گل و قوزه شدت می‌یابد.

نور در پنبه

به طور کلی در گروه گیاهان گرمادوست و نورپسند قرار دارد. نور فاکتور مهمی در میزان فتوسنتز، گلدهی و میوه‌دهی گیاه است. شرط اصلی کشت پنبه، علاوه بر درجه حرارت خوب و مناسب، رطوبت و نور کافی نیز می‌باشد.

رطوبت

پنبه گیاهی است که به آب کافی برای موفقیت در کشت نیاز دارد. در صورت کمبود آب و افزایش حرارت، گیاه زودرس شده و سریعاً به گل می‌رود.

حساسترین مرحله رشد در پنبه نسبت به کم‌آبی، مرحله زایشی است، ولی به طور کلی کشت موفق پنبه منوط به آبیاری منظم و همچنین تنظیم دقیق فاصله بین آبیاری‌ها و میزان آبیاری است.

خاک

پنبه، دامنه سازگاری بالایی نسبت به انواع خاک دارد، ولی به طور کلی خاک‌هایی با ساختمان مناسب و عالی و با نفوذ برای کشت پنبه مناسب است. پس خاک‌های شنی و رسی و حاصلخیز مطلوب گیاه پنبه است. خاک‌های کم‌عمق، مناسب کشت پنبه نیستند. پنبه به pH خاک زیاد حساس نیست. پنبه جزو دسته گیاهان مقاوم به شوری است و این به دلیل جذب انتخابی ریشه در پنبه است.

 

کوددهی در مزارع پنبه

پنبه گیاهی است که کشت آن موجب فقر مزرعه نمی‌شود، چون وشی که تولید می‌شود و از مزرعه خارج می‌شود، دارای درصد کمی از مواد معدنی است و این درصد ناچیز موجب فقر غذایی نمی‌شود. لذا قسمت اعظم موادی که از خاک جذب شده است، توسط شاخ و برگی که به گیاهان تولید کرده‌اند یا تولید کرده است، در مزرعه باقی می‌ماند، به خاک خواهد برگشت. بنابراین باید از خروج این بقایا بعد از برداشت محصول از مزرعه جلوگیری کرده، به میزان مناسب از عناصر خاک احتیاج دارد:

ازت

ازت ماده‌ای است که کمبود آن در گیاه پنبه باعث کاهش رشد شاخه‌های رویشی و کاهش قوزه می‌گردد. تا زمانی که به حداکثر رشد خود می‌رسید، باید ازت کافی در اختیار گیاه باشد.

فسفر

عنصری است که در پنبه موجب زودرسی، افزایش تعداد گل‌های اولیه و در تغذیه و رشد گیاه نقش اساسی دارد.

پتاس

پتاس، در مقاومت گیاه به بیماری‌ها، زودرسی، بلوغ و تشکیل گل نقش مهمی دارد. پتاس، عنصر مهمی است که با کمبود آن در گیاه پنبه، تولید یک بیماری فیزیولوژیک به نام زنگ می‌نماید که با کمبود پتاس در خاک برگ‌ها به رنگ صورتی یا سبز، سبز مایل به زرد درآمده و لکه‌های قهوه‌ای نکروز شدن بین رگبرگ‌ها ظاهر می‌شود که در نهایت خشک می‌شوند و به صورت سوختگی درمی‌آید و برگ ریزش می‌کنند.

سرزنی پنبه

در منطقه مرسوم است همین که بوته پنبه به حدود یک متر رسید، ساقه پنبه را با دست یا با داس قطع می‌نمایند و به این ترتیب از رشد طولی بوته جلوگیری و به آن امکان می‌دهد که به جای رشد طولی، شاخه‌های جانبی ایجاد کرده که معمولاً دارای گل و قوزه بیشتری خواهد بود. این عمل که حاصل تجربه کشاورزان پنبه‌کار منطقه می‌باشد، بوسیله کارشناسان و متخصصین رد نشده است.

بیماری‌های پنبه

مرگ گیاهچه

یکی از بیماری‌های پنبه که در اوایل رشد بوته‌ها حم


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق و بررسی در مورد بیماری پنبه