چه بخواهیم چه نخواهیم، کامپیوتر جزیی از زندگی روزمره ما شده است. حتماً شما تا به حال کلیپی را با کامپیوتر تماشا کردهاید، از آهنگی با کیفیت دیجیتال لذت بردهاید، متنی را تایپ کردهاید یا شبی را به گشت و گذار در دنیای اینترنت یا چت رومها به صبح رساندهاید! بستر اجرایی همه این برنامهها، برنامهای مادر، به نام سیستم عامل است. به احتمال زیاد شما یکی از نسخههای ویندوز مایکروسافت مانند ویندوز 98 یا XP را استفاده میکنید. آیا تا به حال برایتان پیش نیامده که کامپیوترتان خود به خود Rest شود یا یک روز صبح که کامپیوتر ادارهتان را روشن میکنید. ویندوز بالا نمیآید.
آیا تا به حال به فکر امتحان کردن سیستم عامل دیگری افتادهاید؟ یک سیستم عامل با کارایی بیشتر: یک سیستم عامل امن، چند منظوره، قابل اعتماد و کاربردی به معنای واقعی کلمه، البته مقصود تولیدات شرکت انحصار طلب مایکروسافت یا سیستم عامل صنعتی یونیکس (UNIX) و یا سیستم گرانقیمت اپل مکینتاش (Apple Macintosh) نیست. ما میخواهیم از سیستم عامل دیگری صحبت کنیم:
سیستم عامل آزاد لینوکس linux
اگرچه لینوکس خالق مشخصی ندارد، ولی این لینوس توروالدز (linus Torvalds) دانشجوی فنلاندی بود که در 215 آگوست 1991، این راه را آغاز کرد. او از همان ابتدا رویای ایجاد یک سیستم عامل open source یا متن باز با کارایی بالا، ضریب اطمینان فوقالعاده و امنیت باور نکردنی را در سر میپروراند، صحبت از من باز با کارایی بالا، ضریب اطمینان فوقالعاده و امنیت باور نکردنی را در سر میپروراند. صحبت از متن باز بودن لینوکس به میان آمد؛ کسانی که تا اندازهای با زبانهای برنامهنویسی آشنایی دارند میدانند که سیستم عاملهایی مانند ویندوز مایکروسافت که خود را در دسترس همگان قرار نمیدهند و آنچه که کاربران خریداری میکنند، تنها برنامه قابل اجرایی است که هیچ اطلاعاتی از جزئیات درونی کارکرد سیستم عامل را نمیتوان از آن فهمید. اما در مورد لینوکس وضع به گونه دیگری است؛ به این صورت که sorce یا کد لینوکس برای کلیه علاقهمندان و برنامهنویسان باز و قابل تغییر و بهینهسازی است.
مقدمه
لینوکس در ایران
تاریخچه لینوکس
شروع داستان لینوکس
مقایسه و توسعه:
پس از یک دهه لینوکس امروز:
لینوکس در جهان سوم:
از میزکار تا ابر کامپیوترها:
توکس، پنگوئن محبوب لینوکس:
تولد سیستم عامل جدید:
Cat a.txt:
شامل 132 صفحه فایل word
دانلود پروژه شبکه لینوکس با ویندوز