17 صفحه
تغذیه ورزشکاران و تامین انرژی
یک ورزشکار حرفه ای تا زمانی که نداند چه باید مصرف کند و چگونه و با چه مواد غذایی کلیه نیازهایش را تامین کند ، موفق نخواهد بود.
امروز ، علم تغذیه یکی از اساسی ترین عوامل موفقیت ورزشکاران است. همه انسان ها بی شک بارها و بارها شنیده اند ، خوانده اند و می دانند که ورزش برای هر بدنی لازم است. و اهمیت ورزش تا حدی است که گفته شده: «عقل سالم در بدن سالم است.»
18 صفحه
مقدمه :
بی شک موجودات زنده برای ادامه حیات نیاز مبرم به خوردن وآشامیدن دارند.
بدین لحاظ تغذیه ازبدو تولد تا پایان عمر با هر موجود زنده ای همراه بوده و جزء اساسی ترین نیازهای او می باشد . آب و غذا همواره به عنوان اصلیترین دغدغه زندگی مطرح بوده است . رهنمودهای دین مبین اسلام و سیره عملی زندگی پیامبر اکرم و ائمه هدی درمورد تغذیه موید این واقعیت است معذالک باید به این موضوع نگاه ویژه ای داشت و باب اطعمه و اشربه درمتون فقهی و آیات و روایات در این زمینه تاکیدی براهمیت آن می باشد . امروزه تغذیه به عنوان مقوله ای علمی دربین دیگر علوم جایگاه ویژه ای یافته است . همراه با گسترش تربیت بدنی و ورزش و اقبال عمومی جهت پرداختن به فعالیتهای ورزشی به منظور تامین سلامت جسمی و روانی به ویژه دستیابی به سکوهای قهرمانی براهمیت نقش تغذیه در این فرآیند پیش ازپیش افزوده شده به ویژه از زمانی که ورزش پای درعالم حرفه ای گذاشت . درنتیجه عدم اطلاع کافی ازنقش تغذیه درفعالیت های ورزشی نه تنها موجب میشود نتایج مورد انتظار ازتمرین و فعالیت گرفته نشود بلکه ضرر و زیان فراوانی را نیز متوجه ورزشکاران خواهد نمود.
21 صفحه
تغذیه ورزشکاران و تأمین انرژی
یک ورزشکار حرفه ای تا زمانی که نداند چه باید مصرف کند و چگونه و با چه مواد غذایی کلیه نیازهایش را تأمین کند، موفق نخواهد بود. امروز،علم تغذیه یکی از اساسی ترین عوامل موفقیت ورزشکارن است. از اینرو در این بخش مطالب دنباله داری در این زمینه ارائه خواهد شد.
22 صفحه
اهمیت تغذیه در ورزش
رمز موفقیت کشورها در امر ورزش، به ویژه در جوامع پیشرفته، همگانی و عمومی کردن ورزش به همراه ارائه امکانات یکسان و یکنواخت در همه سطوح جامعه و تلفیق و بهرهوری از علوم گوناگون در کنار ورزش میباشد. برای کسب موفقیت در فعالیت و زندگی ورزشی در هر سطحی باید استعدادهای فیزیکی و روانی ورزشکاران را ارتقاء داد و با بهرهگیری از حقایق علمی و استفاده از آخرین روشها و یافتههای تخصصی راه موفقیت را هموار ساخت. تمرینات فیزیکی نیازمند یک پاسخ فیزیولوژیک هماهنگ بین دستگاههای درگیر برای متابولیسم انرژی افزایش یافته، تأمین اکسیژن و مواد لازم برای انقباض عضله اسکلتی، دفع فراوردههای زائد متابولیکی و گرما و حفظ وضعیت مایع و الکترولیت است (2).
تغذیه ورزشکاران