فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه بررسی زیبایی شناسی مفرغ های لرستان

اختصاصی از فی موو پایان نامه بررسی زیبایی شناسی مفرغ های لرستان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه بررسی زیبایی شناسی مفرغ های لرستان


پایان نامه بررسی زیبایی شناسی مفرغ های لرستان

بررسی‌های زبانشناسانه و فرهنگی نشان دهندة پیوستگی قومی لرها با دیگر اقوام ایرانی و بویژه شعبة پارسی است این قوم در گذشته‌های دور دارای نام یا نامهای دیگری بوده و با گذشت زمان نام قدیمی جای خود را به نام جدیدتر داده تا اینکه سرانجام واژة لر جایگزین دیگر نامها گردیده است، اصولاً واژة لر را برای اولین بار در نوشته‌های بعضی از مورخین و جغرافیت گاران قرن 4 هجری واجد از آن می‌بینیم که اغلب بصورت اللدیه، لاریه، بلاداللور و لوریه ضبط شده است. با این حال تا قرن هشتم هیچ‌گونه نظری دربارة وجه تسمیه این قوم ابزار نشده است و از قرن هشتم به بعد است که بعضی از مورخین چون حمدالله مستوفی بیشتر از دیگر نویسندگان دربارة قوم در مطلب بجا گذشته است.

بطور کلی نظریات مربوط به وجه تسمیه لرها را می‌توان به سه گروه تقسیم کرد. اول، اینکه برخی لرها را از نسل شخصی بنام لر دانسته‌اند. دوم اینکه واژة لر را مشتق از کلمات ایرانی چون لهراسب و غیره گرفته‌اند. و بالاخره سوم، اینکه واژة لر نسبت مکانی دارد که آنهم به نوبه چند وجه است.

1) در محلی بوده در ولایت مانرود که جایگاه اولیة تبارلرها بوده است.

2) واژه لر مخفف اللور می‌باشد که آنهم نام شهری در شمال غربی دزفول یعنی در حوالی اندیمشک واقع بوده است.

3) برخی نیز کلمة لر را تعریف شده واژه یدلید و یارلر یعنی کوههای پوشیده از جنگل تعبیر کرده‌اند.

در بین نویسندگان معاصر گفته‌های شادوران پروفسور مینورسکی درخور اهمیت است. نامبرده روایات گذشتگان را به جز مواد بی‌اساس و توأم با خرافات ذکر نموده و خود نیز مطالب تازه‌ای به آنها افزوده است که به نقل آنها می‌پردازیم.

تاریخ گزینده اسم لرها را به محلی مرسوم به لر واقع در گردنة ماندود نسبت می‌دهد. شاید علل نسبت دادن لرها به این محل مربوط به خاطرة شهد اللور باشد که جغرافیدانان عرب دربارة آن صحبت کرده‌اند و امروز نام صحرای لور (واقع در شمال دزفول) هنوز زنده است. چند محل دیگر نیز یافت می‌شود که نام آنها متشابه با «لور» می‌باشد، از آن جمله است «لیر» محلی واقع در جندی شاپور، ولیه‌اوی واقع در کهکیلویه کلمة لیر ممکن است همان کلمة «لور» باشد چنانکه در زبان لری پول به پیل تبدیل می‌شود.

 

گذشته باستانی مناطق لرنشین

شواهد باستانی حاکی از آن است که مناطق لرنشین دهها هزار سال پیش از ورود لرها مسکون بوده است و اقوام گوناگونی در این مناطق بسر می‌برده‌اند براساس حفاریهایی که تاکنون در بعضی از مناطق لرنشین بویژه در لرستان صورت گرفته شواهد آثاری از انسانهای پیش از تاریخ بدست آمده است که قدرت بعضی از آنها به چهل هزار سال می‌رسد. بطور کلی بازمانده‌های فرهنگی جوامع پیش از تاریخ در لرستان بیانگر آن است که این جوامع بتدریج مراحل تکامل فرهنگی از جملة دورة پارینه سنگی، میانه سنگی، نوسنگی و شهرنشینی را پشت سر گذاشته‌اند. بدین ترتیب لرستان از نظر باستان‌شناسی یکی از مراکز مهم است، زیرا از جمله محدود سرزمین‌هایی است که انسان برای اولین بار به اهلی کردن حیوانات و نباتات پرداخته یا به دیگر سخن زندگی ده‌نشینی و کشاورزی را که لازمة پیدایش تمدن است آغاز کرده است. از آنجا که جوامع پیش از تاریخ فاقد خط بوده‌اند دانسته‌های ما دربارة اینگونه جوامع محدود به طرز معیش و ابزارهای آنها است و اطلاعی از شناخت قومی و به طور کلی فرهنگ غیرمادی آنها از جمله زبان، دین، نظام خویشاوندی و غیره نداریم.

 

این مقاله به صورت  ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 58 صفحه آماده پرینت می باشد

چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد

مقالات را با ورژن  office2010  به بالا باز کنید


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه بررسی زیبایی شناسی مفرغ های لرستان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.