فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه مقایسه صادرات و واردات ایران و ترکیه

اختصاصی از فی موو پایان نامه مقایسه صادرات و واردات ایران و ترکیه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه مقایسه صادرات و واردات ایران و ترکیه


پایان نامه مقایسه صادرات و واردات ایران و ترکیه

1-1- پیشگفتار :

دستیابی به هدف رشد و توسعه اقتصادی ، زمینه ساز تدوین و اجرای راهبردهای مختلف توسعة اقتصادی در کشورهای جهان شده است . . در این میان عملکـرد اقتصـادهای دنبال کنندة استراتژی هـای برون نگر در تباین آشکاری با دیگر اقتصادهایی که استراتژی های درون نگر را دنبال کرده اند، قرار گرفته است. به گونه ای که عملکرد صادرات و درجة بازبودن اقتصاد ارتباطی منطقی با رشد در درآمد سـرانه داشته است. بدین ترتیب در تئوری های اقتصادی, جایگاه تجـارت بین الملل به عنوان تجـویزی جهت مهـیا کـردن مقــدمات دستیابی به توسعة اقتصادی ترسیم شده است.

شکل گیری نهادهای موثر و نقش آنها در رشد و توسعه صادرات صادرات شریان حیاتی اقتصاد کشورهاست که به رونق اقتصادی، سرمایه گذاری، اشتغال و درنهایت توسعه منجر می شود. تلاش گسترده وروزافزون تمامی کشورهای جهان در جهت افزایش سهم صدور خدمات فنی و مهندسی خود در بازارهای منطقه ای و بین المللی، هر گونه تأخیر و کوتاهی ایجاد شده از حیث سیاست گذاری های کلان، قانون گذاری و برنامه ریزی های بلند مدت میتواند زیان های جبران ناپذیری را به منافع ملی وارد آورده و راه را برای حضور هر چه بیشتر دیگر کشورها در بازارهای تشنه خاورمیانه، کشورهای تازه استقلال یافته به ویژه دو کشور همسایه ما عراق و افغانستان باز کند و می باید که به مقوله صدور خدمات فنی و مهندسی و توسعه آن از منظری نو نگریسته شود. مشارکت شرکت های کوچک و نو پا و تشکیل بنگاه های تخصصی و با تجربه صادراتی رویکردی است توجه به آن بسیار ضروری می باشد.

در تعریف صادرات خدمات از جمله صادرات خدمات فنی و مهندسی می توان گفت: به کارگیری و ترکیب استعدادها، مدیریت، دانش، تکنولوژی، مهارت یا سواد به وسیله نیروی انسانی در قالب شخصیت حقوقی یا حقیقی مقیم یک کشور، برای تولید محصول یا ارایه مطلوب دارای قیمت معین برای مصرف کننده فراسوی مرزها را صدور خدمات گویند. ضمن این که قیمت ارایه شده تولید کننده محصول یا ارایه دهنده خدمات متضمن سود و برای مصرف کننده دارای مزیت نسبی رقابتی خواهد شد. از باب دیگر به منظور نوسازی و روان سازی تجارت، افزایش سهم کشور در تجارت بین المللی، توسعه تجارت کالاهای غیر نفتی و تقویت توان رقابتی در بازارهای بین المللی به مدیریت کارا و مؤثر نیاز است.

 

 

2-1- اهمیت تحقیق:

یکی از محورهای برنامه سوم توسعه، اتخاذ استراتژی جهش صادراتی و جهت بخشیدن تولیدات بسوی نیازهای صادراتی و تقاضای بازار جهانی است. توفیق در این زمینه مستلزم شناخت پتانسیل‌ها و توانمندی‌های کشور در امر تولید و صادرات می‌باشد و بدین منظور نیازمند بررسی و تعیین مزیت نسبی محصولات در تولید و صادرات می‌باشیم.

صادرات و نقش آن در توسعه کشور

آنچه را جهانی شدن می نامند اگر چه برای کشورهای توسعه یافته بیش از کشورهای در حال توسعه یا کمتر توسعه یافته فرصت سود بردن از شرایط جدید را فراهم کرده است، لیکن این امکان را برای برخی از کشورهای در حال توسعه فراهم آورده تا با برنامه ریزی صحیح و تلاش بتوانند جایگاه خویش را در صحنه رقابت های بین المللی ارتقا دهند. این فرصت رشد، نیازمند بهره‌گیری بدون تأخیر و با سرعت و برنامه ریزی صحیح برای قرار گیری در مسیر توسعه می باشد. امروزه سهلوت دسترسی به انواع اطلاعات، فن آوری ها، شرایط و نیاز بازار، قیمت های رایج بین المللی و سلایق مشتریان، امکان بروز شایستگی ها و توانمندی های کشورمان در عرصه های رقابت های جهانی و منطقه ای را فراهم آورده است.

صادرات تک محصولی برای اقتصاد بسیاری از کشورهای در حال توسعه مانند کشور ما دشواری های بسیاری را در پی دارد که ناشی از عوامل بیرونی و نوسانات قیمت محصولات صادراتی در بازارهای دستخوش تغییر جهانی و صادراتی است. از این رو تنوع بخشی به صادرات یکی از اهداف اصلی در برنامه های اقتصادی کشورهای در حال توسعه ای چون ایران به شمار می آید.

امروزه انتقال اطلاعات و مذاکره جهت شرکت در نمایشگاه بین المللی، شرایط حضور در مناقصه ها، بازاریابی کالا و خدمات را به ویژه در حیطه و عرصه های فنی و مهندسی همواره کرده است. چرا که این حیطه از استانداردهای بین المللی و جهانی برخوردار است و زبان مفاهمه و درک طرفین از خواسته ها و نیازهای چند منظوره اینترنتی می توان شرح خدمات، ویژگی کالاها و امکانات اجرایی شرکت فنی و مهندسی و توانایی هایشان را در در معرض دید جهانیان قرار داد. کاری که در گذشته حتی در حد بسیار محدود برای صادرکنندگان ایرانی پر هزینه و دشوار و گاه غیر ممکن می نمود.

 

 

3-1- فرضیات تحقیق:

براساس شناسنامه طرح ، فرضیات اساسی تحقیق عبارتند از:

  • در تولید و صادرات محصولات ایران مزیت نسبی وجود دارد.
  • عوامل مؤثر “اقتصادی، فنی و …” بر مزیت نسبی در تولید و صادرات محصولات ایران ، قابل شناسایی و ارزیابی هستند .
  • صادرات و واردات ایران قابلیت رقابت با ترکیه را دارد.
  • بین صادرات و واردات ایران و ترکیه تفاوت وجود دارد.
  • صادرات ایران از ترکیه بیشتر است.

 

4-1- اهداف تحقیق:

  • سنجش مزیت نسبی در تولید و صادرات محصولات ایران.
  • شناسایی عوامل مؤثر بر مزیت نسبی در تولید و صادرات محصولات و ارزیابی نقش هر یک از آنها.
  • ارائه راهکارهای عملی و مؤثر برای افزایش مزیت نسبی در تولید و صادرات محصولات ایران و افزایش قدرت رقابت‌پذیری آن در سطح بین‌المللی.
  • مقایسه صادرات و واردات ایران و ترکیه.
  • بررسی رقابت های صادراتی بین کشورهای ایران و ترکیه.

 

5-1- روش شناسی تحقیق :

     روشی که در این پژوهش به منظور دستیابی به اهداف و آزمون فرضیات آن در نظر گرفته شده است ، در برگیرندة طیف گسترده ای از مطالعات کتابخانه ای ، بررسی اسنادی ، استفاده از شاخص های اقتصادی و آماری و انجام فعالیت میدانی بر اساس تنظیم پرسشنامه و در چارچوب میدان تحقیق می باشد .

     در بخش مطالعات کتابخانه ای ، به بررسی و انجام مطالعه در خصوص پشتوانه های تئوریک و شاخص های های اقتصادی تعیین مزیت نسبی می پردازیم و با استفاده از فرمولهای کاربردی و جمع آوری اطلاعات لازم ، به محاسبات می پردازیم .


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه مقایسه صادرات و واردات ایران و ترکیه
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.