تئوری : چدنها همبسته ای از آهن ، کربن ، سیلیسیم هستند که در آنها عناصری نظیر منگنز ، فسفر و گوگرد نیز وجود دارد علاوه بر آن فلزاتی مانند کروم ، نیکل ،مولیبدن ، مس ، منیزیم ، و اناریم ( در مقادیر کم و زیاد ) هم می توانند در چدنها موجود باشند . چدنها بر حسب نوع ، ساختار میکروسکوپی آنها تقسیم بندی می شوند در حقیقت شکل کربن مبنای تقسیم بندی چدنها قرار گرفته است بر این اساس 6 نوع چدن وجود دارد . 1) چدن خاکستری 2) چدن سفید 3) چدن چکش خوار مالیبل 4) چدن کروی ( داکتیل ) 5) چدن با گرافیت فشرده 6) چدنهای آلیاژی
خواص این انواع را می توان توسط افزودن عناصر آلیاژی و یا عملیات حرارتی بدون تغییر در طبقه بندی آنها بهسازی نمود .
نحوة انجماد چدنها به صورت شکل می گیرد که می تواند خصوصیات چدن را تغییر می دهد 1) با گرافیت آزاد 2) بدون گرافیت آزاد
الف) خواص چدن با گرافیت آزاد : قابلیت جذب ارتعاش 2) قابلیت خود روغنکاری 3) قابلیت انتقال حرارت خوب 4) قابلیت ماشینکاری مناسب .
ب ) خواص چدن بدون گرافیت آزاد : 1) سختی بالا 2) مقاومت به سایش 3) تردی .
چدنی که در طی انجماد تشکیل می شود به ترکیب شیمیایی عوامل جوانه زا و سرعت سردکردن بستگی دارد . مجموعة این عوامل بر نوع و مقدار فازهای زمینه ، شکل، اندازه و نحوة توزیع گرافیت و در نهایت همراه با اصلاح سازی و عملیات حرارتی خواص مکانیکی چدن را تعیین می کنند وجود کربن و سیلیسیم و عناصر گرافیت زا باعث تشکیل چدن خاکستری می شود و کم بودن این عناصر تمایل به تشکیل چدن سفید را افزایش می دهد . حساسیت سرد کردن را در کارگاهها با آزمایش گوه به راحتی می توان مشاهده کرد هر چه عمق سفید شدن (h) بیشتر باشد تمایل به سفید شدن چدن بیشتر است .
این مقاله به صورت ورد (docx ) می باشد و تعداد صفحات آن 51صفحه آماده پرینت می باشد
چیزی که این مقالات را متمایز کرده است آماده پرینت بودن مقالات می باشد تا خریدار از خرید خود راضی باشد
مقالات را با ورژن office2010 به بالا بازکنید
مقاله چدن سفید