فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله رشته کامپیوتر پورت کامپیوتر

اختصاصی از فی موو دانلود مقاله رشته کامپیوتر پورت کامپیوتر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله رشته کامپیوتر پورت کامپیوتر


دانلود مقاله رشته کامپیوتر پورت کامپیوتر

متن کامل این مقاله را  با فرمت ورد word دانلود نمائید

 

 مقدمه

برای آشنایی با پورت USB لازم است اول عبارت پورت را بشناسیم. پورت، در واقع مبادی ورود و خروج اطلاعات به کامپیوتر است. از طریق پورت می توان دستگاه های خارجی را به کامپیوتر وصل کرد. کامپیوترهای شخصی اولیه IBM با دو پورت (سریال و موازی) عرضه شدند. دستگاه هایی مانند مودم به پورت سریال و پرینترها به پورت موازی وصل می شدند.

پورتها نه تنها محلی برای اتصال دستگاه های خارجی به کامپیوتر هستند بلکه سرعت مبادله دیتا را هم بین آنها تعریف می کنند. (برای مطالعه بیشتر دراین مورد به سایر مقالات سایت میکرو رایانه مراجعه نمایید) اینجاست که USB ارزش خود را نشان می دهد. پورت USB بطور متوسط ده بار سریع تر از پورتهای موازی، دیتا را منتقل می کند و بدیهی است که به مراتب سریعتر از پورت سریال است. معنای این گفته آن است که یک اسکنر یا پرینتر دارای اتصال USB، بسیار سریع تر از اسکنر یا پرینتری است که به پورت موازی وصل شده است. متوسط سرعت انتقال پورت سریال معادل 150 کیلوبیت در ثانیه است. این سرعت برای پورت موازی 1.2 مگابیت در ثانیه است در حالی که سرعت انتقال دیتا برای پورت USB معادل 12 مگابیت در ثانیه می باشد که البته بستگی به نوع دستگاه اتصالی هم دارد. بعضی از دستگاه ها، مخصوصا پرینترها قابلیت اتصال به دو نوع پورت موازی و USB را دارند. برای پیدا کردن پورت USB در کامپیوتر خود به پشت، جلو یا اطراف آن نگاه کنید. USB، پورت کوچکی است که ممکن است کمتر به چشم آید.

 پویش پورت

پویش یک پورت فرآیندى است که مهاجمان با استفاده از آن قادر به تشخیص وضعیت یک پورت بر روى یک سیستم و یا شبکه مى باشند . مهاحمان با استفاده از ابزارهاى متفاوت ، اقدام به ارسال داده به پورت هاى TCP و UDP نموده و با توجه به پاسخ دریافتى قادر به تشخیص این موضوع خواهند بود که کدام پورت ها در حال استفاده بوده و از کدام پورت ها استفاده نمى گردد و اصطلاحا” آنان باز مى باشند . مهاجمان در ادامه و بر اساس اطلاعات دریافتى ، بر روى پورت هاى باز متمرکز شده و حملات خود را بر اساس آنان سازماندهى مى نمایند . عملکرد مهاجمان در این رابطه مشابه سارقانى است که به منظور نیل به اهداف مخرب خود ( سرقت ) ، درابتدا وضعیت درب ها و پنجره هاى منازل را بررسى نموده تا پس از آگاهى از وضعیت آنان ( باز بودن و یا قفل بودن ) ، سرقت خود را برنامه ریزى نمایند.Transmission Control Protocol) TCP ) و ( UDP ( User Datagram Protocol ، دو پروتکل مهم TCP/IP مى باشند . هر یک از پروتکل هاى فوق مى توانند داراى شماره پورتى بین صفر تا 65،535 باشند . بنابراین ما داراى بیش از 65،000 درب مى باشیم که مى بایست در رابطه با باز بودن و یا بستن هر یک از آنان تعیین تکلیف نمود ( شبکه اى با بیش از 65،000 درب! ) . از 1024 پورت اول TCP به منظور ارائه سرویس هاى استانداردى نظیر FTP,HTTP,SMTP و DNS استفاده مى گردد . ( پورت هاى خوش نام ) . به برخى از پورت هاى بالاى 1023 نیز سرویس هاى شناخته شده اى نسبت داده شده است ، ولى اغلب این پورت ها به منظور استفاده توسط یک برنامه در دسترس مى باشند .

نحوه عملکرد برنامه هاى پویش پورت ها

برنامه هاى پویش پورت ها در ابتدا اقدام به ارسال یک درخواست براى کامپیوتر هدف و بر روى هر یک از پورت ها نموده و در ادامه با توجه به نتایج بدست آمده ، قادر به تشخیص وضعیت یک پورت مى باشند (باز بودن و یا بسته بودن یک پورت ) . در صورتى که اینگونه برنامه ها با اهداف مخرب به خدمت گرفته شوند ، مهاجمان قادر به تشخیص وضعیت پورت ها بر روى یک سیستم و یا شبکه کامپیوترى مى شوند. آنان مى توانند تهاجم خود را بگونه اى برنامه ریزى نمایند که ناشناخته باقى مانده و امکان تشخیص آنان وجود نداشته باشد .

برنامه هاى امنیتى نصب شده بر روى یک شبکه کامپیوترى مى بایست بگونه اى پیکربندى شوند که در صورت تشخیص ایجاد یک ارتباط و پویش مستمر و بدون وقفه مجموعه اى از پورت ها در یک محدوده زمانى خاص توسط یک کامپیوتر ، هشدارهاى لازم را در اختیار مدیریت سیستم قرار دهند . مهاجمان به منظور پویش پورت ها از دو روش عمده “آشکار” و یا ” مخفى” ، استفاده مى نمایند . در روش پویش آشکار ، مهاجمان در رابطه با تعداد پورت هائى که قصد بررسى آنان را دارند ، داراى محدودیت خواهند بود ( امکان پویش تمامى 65،535 پورت وجود ندارد ) . در پویش مخفى ، مهاجمان از روش هائى نظیر ” پویش کند ” استفاده نموده تا احتمال شناسائى آنان کاهش یابد . با پویش پورت ها در یک محدوده زمانى بیشتر ، احتمال تشخیص آنان توسط برنامه هاى امنیتى نصب شده در یک شبکه کامپیوترى کاهش پیدا مى نماید .

برنامه هاى پویش پورت ها با تنظیم فلاگ هاى متفاوت TCP و یا ارسال انواع متفاوتى از بسته هاى اطلاعاتى TCP قادر به ایجاد نتایج متفاوت و تشخیص پورت هاى باز بر اساس روش هاى مختلفى مى باشند . مثلا” یک پویش مبتنى بر SYN با توجه به نتایج بدست آمده اعلام مى نماید که کدام پورت باز و یا کدام پورت بسته است و یا در یک پویش مبتنى بر FIN بر اساس پاسخى که از پورت هاى بسته دریافت مى نماید ( پورت هاى باز پاسخى را ارسال نخواهند کرد) وضعیت یک پورت را تشخیص خواهد داد .
نحوه پیشگیرى و حفاظت

مدیران شبکه مى توانند با استفاده از امکانات متنوعى که در این رابطه وجود دارد از پویش پورت ها بر روى شبکه توسط مهاجمان آگاه گردند . مثلا” مى توان تمامى پویش هاى مبتنى بر SYN را ثبت تا در ادامه امکان بررسى دقیق آنان وجود داشته باشد . ( تشخیص ارسال یک بسته اطلاعاتى SYN به پورت هاى باز و یا بسته ) .
به منظور افزایش ایمن سازى کامپیوتر و یا شبکه مورد نظر مى توان خود راسا” اقدام به پویش پورت ها نمود . با استفاده از نرم افزارهائى نظیر NMap مى توان محدوده اى از آدرس هاى IP و پورت هاى مورد نظر را بررسى نمود ( شبیه سازى یک تهاجم ) . پس از مشخص شدن وضعیت هر یک از پورت ها مى بایست اقدامات لازم حفاظتى در این خصوص را انجام داد . در صورتى که به وجود ( باز بودن ) یک پورت نیاز نمى باشد ، مى بایست آنان را غیر فعال نمود. در صورت ضرورت استفاده از یک پورت ، مى بایست بررسى لازم در خصوص تهدیداتى که ممکن است از جانب آن پورت متوجه سیستم و یا شبکه گردد را انجام و با نصب patch هاى مرتبط با آنان امکان سوء استفاده از پورت هاى باز را کاهش داد .

نرم افزارهاى پویش پورت ها

به منظور پویش پورت ها و آگاهى از وضعیت پورت هاى TCP و UDP مى توان از برنامه هاى متعددى استفاده نمود :

Nmap ( یا Network Mapper )

FoundStone Vision

FoundStone FPort

FoundStone ScanLine

FoundStone SuperScan

FireWalls.com Port Scan ( بررسى online وضعیت پورت ها )

TCP/IP چیست؟

TCP/IP استاندارد شبکه­ى جهانى براى اینترنت است و از همان ابتدا به جاى استفاده از وسایل مخصوص، براى ایجاد و تنظیم ارتباط بین شبکه­اى به کار می­رفت.
در اوایل دهه­ى 70 تیم طراح TCP/IP اهداف خود را به این شکل مشخص کرد: “ارتباطات بین شبکه­اى شامل دو بخش اصلى می­شود: انتقال سریع پیام و کنترل همه­جانبه­ى مکالمات.”

TCP/IP نام خود را از دو تفاهم­نامه­ى بااهمیت (تفاهم­نامه­ى کنترل انتقال Transmission Control Protocol و تفاهم­نامه­ى اینترنت Internet Protocol) وام گرفته­است. TCP/IP در واقع مجموعه­اى از تفاهم­نامه­هاى مختلف مانند HTTP و FTP است که در حوزه­هاى دیگر داراى اهمیت هستند. TCP/IP براى مصرف­کنندگان واقعى مناسب و بی­دردسر است.

آغاز TCP/IP

TCP/IP به پروژه­ى وزارت دفاع آمریکا (براى اطمینان از تداوم ارتباطات نظامى پس از حمله­ى هسته­اى) مربوط می­شود.

وزارت دفاع آمریکا از دانشگاه استانفورد و مسوولان تفاهم­نامه براى گسترش این طرح حمایت خود را اعلام کردند. به این ترتیب TCP/IP قبل از ورود به بازار عمومى با یونیکس BSD ، به یک استاندارد نظامى تبدیل شد.

TCP/IP براى اهداف آموزشى با نسخه­ى 4 (این نسخه هنوز هم متداول است) به بازار آمد. براى کسب اطلاعات بیش­تر می­توانید به این آدرس مراجعه کنید:

www.cs.utexas.edu/users/chris/think/Early_Days_Of_TCP/Introduction
  موارد استفاده­ى TCP/IP

IP به لایه­ى 3 مدل شبکه­اى OSI (که به تحویل، تجزیه و دوباره سوارکردن قطعات می­پردازد) مربوط است. TCP (در لایه­ى چهارم، لایه­ انتقال) ارتباطات بین دستگاه­ها را بررسى می­کند.

هر دستگاه کاربرد خاصى دارد و به دلیل آن­که TCP/IP در سطوح متوسط به بالاى مدل OSI مورد استفاده قرار می­گیرد، ویژگی­هاى شبکه­ى زیربنایى اهمیت چندانى ندارد.

خدمات TCP/IPاز یک مدل مشترى- سرور استفاده می­کنند که در این مدل میزبان، داده­ها و اطلاعات را در ازاى تقاضاى مشتریان، مانند مرورگرهاى وب فراهم می­کند.

ویژگی­هاى بارز TCP/IP

TCP/IP از استانداردهاى نامحدود و غیر اختصاصى استفاده می­کند و می­تواند هر نوع فناورى شبکه­اى، عمومى یا خصوصى، LAN( local area network)، WAN( Wide area net work) یا بدون سیم ارتباط برقرار کند. با وجود پیش‌رفت­هاى روزافزون فناورى ارتباطات اینترنتى کنونى به طور کامل به الگوهاى سال 1970 شباهت دارند.

 چگونه می­توانیم کار با TCP/IP را یاد بگیریم.

فقط یک روز براى آموختن دستورالعمل­ها وقت لازم است و می­توانید در کم­تر از 3 روز آموزش­هاى عملى مربوط را تکمیل کنید.

موارد استفاده­ى TCP/IP

در انتقال داده­ها و شبکه­هاى صوتى

TCP/IP در چه سیستمى اجرا می­شود؟

به طور تقریبى در تمام شبکه­هاى گسترده، بدون سیم و محلى (بدون توجه به تامین­کننده)عده­ى کمى از مردم می­دانند: TCP/IP به دلیل ویژگی­هاى یاد شده پدیده­اى بدون مرز نام گرفته­ است. مسیر طى شده توسط هر پیام با مسیر پیام­هاى دیگر فرستاده شده از دو دستگاه مشابه ارتباطى ندارد.

چه تحولاتى در این زمینه در جریان است؟

نسخه­ى شماره­ى 6 IP تحت عنوان آینده­ى اینترنت به بازار معرفى شده است.

قیمت TCP/IP

حقوق افراد با مهارت­هاى TCP/IP به دلیل تنوع حوزه­ى فعالیت، بسیار متفاوت است و انتظار می­رود در آینده­اى نزدیک این میزان به بیش­ترین حد در محدوده­ى شغل­هاى مشابه برسد.

آموزش

آموزش­هاى مورد نظر را می­توانید از تامین­کنندگان تجهیزات شبکه و آموزشگاه­هاى مستقل فرابگیرید. دوره‌هاى آموزشى وب در این زمینه، قدیمى اما قابل استفاده هستند. می­توانید به این آدرس­ها مراجعه کنید:

امنیت تجهیزات شبکه

برای تامین امنیت بر روی یک شبکه، یکی از بحرانی ترین و خطیرترین مراحل، تامین امنیت دسترسی و کنترل تجهیزات شبکه است. تجهیزاتی همچون مسیریاب، سوئیچ یا دیوارهای آتش. اهمیت امنیت تجهیزات به دو علت اهمیت ویژه‌ای می‌یابد :

 الف – عدم وجود امنیت تجهیزات در شبکه به نفوذگران به شبکه اجازه می‌دهد که‌ با دستیابی به تجهیزات امکان پیکربندی آنها را به گونه‌ای که تمایل دارند آن سخت‌افزارها عمل کنند، داشته باشند. از این طریق هرگونه نفوذ و سرقت اطلاعات و یا هر نوع صدمه دیگری به شبکه، توسط نفوذگر، امکان‌پذیر خواهد شد.

 ب – برای جلوگیری از خطرهای DoS (Denial of Service) تأمین امنیت تجهزات بر روی شبکه الزامی است. توسط این حمله‌ها نفوذگران می‌توانند سرویس‌هایی را در شبکه از کار بیاندازند که از این طریق در برخی موارد امکان دسترسی به اطلاعات با دور زدن هر یک از فرایندهای AAA فراهم می‌شود.

 در این بخش اصول اولیه امنیت تجهیزات مورد بررسی اجمالی قرار می‌گیرد. عناوین برخی از این موضوعات به شرح زیر هستند :

 –       امنیت فیزیکی و تأثیر آن بر امنیت کلی شبکه

 –       امنیت تجهیزات شبکه در سطوح منطقی

 –       بالابردن امنیت تجهیزات توسط افزونگی در سرویس‌ها و سخت‌افزارها 

 موضوعات فوق در قالب دو جنبه اصلی امنیت تجهیزات مورد بررسی قرار می‌گیرند :

 –       امنیت فیزیکی

 –       امنیت منطقی

 

(ممکن است هنگام انتقال از فایل ورد به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)

متن کامل را می توانید دانلود نمائید

چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)

ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه

همراه با تمام ضمائم (پیوست ها) با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند

موجود است


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله رشته کامپیوتر پورت کامپیوتر
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.