فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:63
فهرست:
ایران و سازمان همکاری اقتصادی ( اکو )
اقتصاد یا تجارت
همکاری در زمنیه های علمی و فرهنگی
- همکاری های علمی و فرهنگی
سیاست خارجی ایران در اکو
روابط ایران و اروپا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی از فراز و نشیب زیادی بخوردار بوده است . اما به طور کلی به علل وجود برخی اختلاف ها ، بیشتر با تنش روبه رو بوده است . در سال 19920 اتحادیه اروپا سیاست « گفتگوی انتقادی » با ایران را اتخلذ کرد و از سیاست آمریکا که انزوای ایران بود ، پیروی نکرد . اروا همچنین در سال 1996 سیاست « تحریم اقتصادی ایران » را که واشنگتن خواستار آن بود ، رد کرد . با این حال روابط سیاسی و اقتصادی ایران و اروپا همچنان فاقد تحرک بود .
با انتخاب سید محمد خاتمی به عنوان رئیس جمهوری ایران در 23 مه 1997 فصل جدیدی در روابط سیاسی و اقتصادی ایران و اروپا گشوده شد . وی سیاست داخلی خود را ایجاد جامعه مدنی ، گسترش آزادی بیان ، قانون گرایی ، مشارکت مردم در امورجامعه ، گفتگو و توسعه سیاسی قرار داد . سیاست خارجی وی نیز بر اساس تنش زدایی و انعطاف بیشتر در مناسبات منطقه ای و بین المللی و دور کردن تهران از کانون های تنش و بحران مبتنی بود .
سیاست خاتمی با استقبال کشورهای اروپایی روبه رو شد که دید و بازدید مقامات این کشورها از ایران و انعقاد قراردادهای مختلف اقتصادی بیانگر این مسأله است . به دنبال آن اتحادیه اروپا سیاست « گفتگوی تمدن انتقادی » را کنار گذاشت و از 1997 سیاست جدیدی که مبتنی بر « مشارکت اقتصادی » با یاران در طرح های توسعه بود ، در پیش گرفت. در این گفتار علل نزدیکی ایران و اروپا ، گفتگوی انتقادی ایران و اروپا ، مخالفت اروپا با تحریم اقتصادی ایران ، مشارکت اروپا در طرح های نفت و گاز و سایر طرح های صنعتی ایران ، تاثیر یورو بر مبادلات بازرگانی ایران و اروپا و گفتگوهای سازنده و فراگیر ایران و ارپا مورد بررسی قرار می گیرد
تحقیق در مورد یران و سازمان همکاری اقتصادی