1- منابع آب آشامیدنی محله ی شما چیست؟
در کرج عمدتاً منابع آب زیرزمینی هستند . آبی که از حفر چاهها استخراج می شود یعنی از سفره های آب زیرزمینی که از این سفره ها حدود 95% استفاده می شود . کمتر از 5% آن هم مربوط به آب های سطحی می شود . (رودخانه ی کرج) حدود 5% این آب رودخانه به کرج منتقل می شود که برای منابع آب شرب کرج استفاده می شود و مقدار زیادی از این آب به تهران منتقل می شود و از 5% آب مربوط به کرج تصفیه و در دست مردم قرار می گیرد . این 95% در تمام نقاط شهر پراکنده هستند .
کرج و گوهردشت و مهر شهر و فردیس تا محمد شهر و محدوده ی شرکت تا ماه دشت و اشتهارد در جنوب و در سمت غرب تا نظر آباد و طالقان است. چاههای آب در قدیم در بیرون از شهر حفر شده بودند ولی به علت گسترش شهرها اماکن مسکونی هم در کنار این چاهها وجود دارد.
2- آیا این منابع آبهایشان از نظر شیمیایی و میکروبی واجد شرایط آب آشامیدنی هستند؟ بله. چون شرکت هر روز از آب ها نمونه برداری می کند و به آزمایشگاه فرستاده می شود و در آزمایشگاه بعد از آنالیز طبق استانداردهای آب آشامیدنی که وجود دارد بررسی شده و معمولا در حد استانداردهای مجاز آب آشامیدنی هستند. از لحاظ پارامترهای فیزیکی و شیمیایی و بیولوژی و در این مورد اصلا نگرانی وجود ندارد. و اگر چنانچه آلودگی مشاهده شود، بلافاصله روی آن منبع کنترل انجام می گیرد اگر خیلی آلوده باشد بعد از آن منبع از مدار خارج می شود و اگر در حد استاندارد هست با یک عمل گندزدایی که عموما کلرزنی هست آن آب و منبع ضدعفونی شده و در اختیار مردم قرار می گیرد.
3- اوضاع سیستم آبرسانی منطقه چگونه است؟
از لحاظ سیستم آبرسانی شامل یکسری چاهها، خطوط انتقال، ایستگاههای پمپاژ و مخازن ذخیره ی آب است. به این معنی که آب از چاهها پمپاژ می شود (توسط ایستگاههای پمپاژ) و از طریق خطوط انتقال به مخازنی منتقل می شود که در بالای شهرها هست. مثلا در کرج مناطق مرتفع عظیمیه و گوهردشت است و بیشتر آب به مخازنی در این مناطق پمپاژ می شود، که این مخازن زمینی و بتنی هستند و بعد به صورت ثقلی (جاذبه ی زمین) بر می گردد توی شبکه که در بعضی مناطق هم بعد از پمپاژ آب از چاه مستقیما منتقل به شبکه می شود.
4- چگونگی تصفیه ی آب آشامیدنی؟
روش تصفیه ی آبهای سطحی با تصفیه ی آبهای زیرزمینی به کلی فرق می کند (رفنکوئل). آب زیرزمینی چون از لایه های زیرزمینی عبور کرده تا در سفره ذخیره شده است می توان گفت که کیفیت خوبی ندارد و تقریبا تمیز است، مثلا آب چشمه و این آب تمیز است و در واقع پاک است از لحاظ باکتریولوژی و برای همین برای تصفیه ی آن خیلی روش پیچیده ای ندارد و یک گندزدایی با کلر انجام می گیرد و آب را مصرف می کنیم و در آزمایشگاه ها نشان داده شده که کافی است برای حذف آلودگی آب. ولی اگر آب سطحی باشد مانند رودخانه، مراحل تصفیه ی خیلی پیچیده ای دارد و کامل تر است. برای مثال: 1- آشغال گیری 2- مراحل حذف کدورت و گل و لای آب هست. 3- ته نشینی مواد هست. 4- عبور آب از فیلترهای شنی و صافی های ماسه ای هست. 5- (مهمترین مرحله تصفیه ی شیمیایی) انعقاد و لخته سازی با مواد منعقد کننده کلر فریک که باعث حذف کدورت آب می شود 6- و در پایان کل کلرزنی نهایی صورت می گیرد.
برای ضریب احتمال بیشتر تا آب کاملا سالم و بهداشتی باشد. پس تصفیه ی آب سطحی بسیار کامل تر از آب زیرزمینی است. نحوه ی دفع فاضلاب و معایب آن چگونه است؟ فاضلاب در بیشتر شهر کرج بزرگ به صورت چاه جذبی است. یعنی بیشتر فاضلاب ها در چاههای جذبی دفع می شود ولی طرحی است به نام طرح شبکه ی جمع آوری و تصفیه فاضلاب کرج بزرگ که این طرح در حال انجام است و در بسیاری از مناطق هم لوله گذاری انجام شده است که قرار است فاضلاب را توسط انشعاب فاضلاب به خطوط فرعی و اصلی شبکه هدایت کرده و به سلمت تصفیه خانه ی فاضلاب هدایت شود برای تصفیه ی نهایی این طرح، طرح بسیار بزرگی است و بسیار هزینه بر است. در واقع این طرح به همراه طرح فاضلاب که در تهران است بزرگترین طرح زیست محیطی خاورمیانه به شمار می آید که ایران برای اجرای این طرح ها مجبور شده از بانک جهانی وام بگیرد بنابراین بسیار طرح هزینه بری است و حسن این طرح هم این است که اگر فاضلاب تصفیه شود آلوده گیهای زیست محیطی به وجود نمی آید و مشکلاتی که در شهر است از جمله بیماری ها از بین می رود و آبهایی که وارد سفره می شوند و آن را آلوده می کنند پیش نمی آید.
و از این فاضلاب برای امر کشاورزی و آبیاری فضای سبز می توان استفاده کرد و بالینی آب قرار است باغ پسته ای بوجود بیاورند که حتی پسته ی این باغ را صادر کنند و این یک درآمد ارزی هم دارد و از نظر ریالی هم به نفع جامعه هست.
6- عادات بد مصرف آب در اجتماع؟ در اسلام آمده که هر چیز را باید به اندازه مصرف کرد و اسراف حرام به حساب می آید. در مورد آب که اسراف آن زیاد صورت می گیرد در کشاورزی، صنعت و آبخیزداری است که بخش عمده ی مصارف آب را به خود اختصاص می دهد و در بخش مسکونی تبلیغاتی که در رادیو و تلویزیون وجود دارد اگر مردم به آنها عمل کنند هم از لحاظ اجتماعی و هم از لحاظ اقتصادی به نفع جامعه خواهد بود. ولی تأثیر مصرف درست آب در بخش صنعت و کشاورزی خیلی بیشتر است. در یک بخشی هم از آب پرت می شود و این با توجه به این است که شبکه ی آب رسانی اصلاح شود.
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 11 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلودمقاله آب و فاضلاب