فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلودمقاله نگاهی برساختمان فرهنگسرای نیاوران

اختصاصی از فی موو دانلودمقاله نگاهی برساختمان فرهنگسرای نیاوران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 
فرهنگسرای نیاوران
این فرهنگسرا در سال 1357 با مساحت تقریبی 3500 متر مربع در شمال شرقی تهران در محله نیاوران ایجاد شد و دارای کتابخانه , نگارخانه و نمایش خانه بود . پس از پیروزی انقلاب اسلامی , این فرهنگسرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و تا سال 1364 علاوه بر فعالیتهای هنری به انتشار کتاب و تفسیر و ترجمه قرآن نیز پرداخت . در سال 1364 مرکز آموزش هنر در این فرهنگسرا پایه گذاری شد . از سال 1370 فعالیتهای فرهنگسرا چنین بوده است : برگزاری سمینار , کنفرانس و نمایشگاه.
معماری فرهنگسرای نیاوران
برگزیدگان طرح جایزه ملی نخستین مسابقه بین‌المللی معماری فرهنگسرای نیاوران معرفی می‌شوند.
برگزیدگان طرح جایزه ملی نخستین مسابقه بین‌المللی معماری فرهنگسرای نیاوران معرفی می‌شوند.
به گزارش سرویس معماری پایگاه خبری هنر ایران مرتضی اسماعیلی، مدیر طرح جایزه ملی با اعلام این خبر گفت: گروه صنعتی ملی با هدف رشد فرهنگ معماری، طرح این جایزه را به اجرا درآورد.
از شهریور 85 پس از انتشار فراخوان این مسابقه 120 طراح معمار و گروههای معماری از 36 کشور دنیا 103 طرح به دبیرخانه مسابقه ارسال کردندکه گویای یک استقبال بی‌نظیر از این رویداد است.
از میان آثار رسیده به دبیرخانه 87 طرح به مرحله داوری راه یافتند که پنجم اردیبهشت 10 طرح برتر و 10 طرح تقدیرشده جوایز خود را دریافت می‌کنند.
مدیر طرح جایزه ملی مهندس ایرج کلانتری را رییس هیأت داوران و محمدرضا جودت، دکتر علی اکبر صارمی، مهندس کامران صفا منش و دکتر محمود گلابچی را اعضای هیأت داوران این جایزه معرفی نمود و گفت: ارزش‌های هنری طرح‌ها و نیز توجه به زیباشناسی مبلمان شهری از شاخصه‌های مورد نظر هیأت داوران در انتخاب آثار بود.
اسماعیلی همچنین اعلام کرد: 87 طرح راه یافته به مرحله داوری از سه شنبه چهارم اردیبهشت در نگارخانه اصلی فرهنگسرای نیاوران در معرض دید و قضاوت عموم قرارمی‌گیرد.
کتابخانه تخصصی هنر نیاوران از اجزای ساختمان فرهنگسرا

تاریخچه :
کتابخانه فرهنگسرای نیاوران از سال 1357 در مساحت 250 متر مربع و هم زمان با افتتاح این مرکز شروع به کار کرده است. این کتابخانه که از همان ابتدا دارای منابع بسیار غنی در حوزه ی هنر و شرق شناسی بوده است، با گذشت زمان به کتابخانه ای برای استفاده دانشجویان و کارشناسان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی مبدل شد. در کنار این افراد هنرمندان، محققان و پژوهشگران نیز از منابع آن بهره می جسته اند. به مرور زمان، ضرورت تغییر کاربری این کتابخانه از «عمومی» به «تخصصی هنر» سبب شد تصمیم هایی در جهت ایجاد تغییرات کیفی در مجموعه گرفته شود. به همین سبب در اسفند ماه 1380 مجموعه ی این کتابخانه وجین شد و تنها منابع هنر و منابعی از متون قدیمی تاریخ و ادبیات در قفسه ها باقی ماند. پس از تغییر سیستم دستی به مکانیزه کتابخانه ی فرهنگسرای نیاوران از اردیبهشت 1382 دوران تازه ای از حیات خود را آغاز نمود.
این کتابخانه در حال حاضر مجموعه ی قابل توجهی کتاب فارسی و لاتین در کلیه حوزه های هنر فارسی و لاتین از جمله معماری، مجسمه سازی، موسیقی، نقاشی، سینما و … حتی شعر و نمایشنامه، نشریات صحافی شده و نیز کتابهای مرجع را داراست .
پس از بازگشایی در سال 82 به مدت 2 سال این کتابخانه از امانت دادن منابع خود معذور بود اما با توجه به نیازهای مبرم مراجعین و نیز کمبود چنین کتابخانه ای با این موجودی در سطح تهران از تیر ماه 84 سیستم امانت کتابخانه نیز فعال گردیده و امکان امانت بردن کتاب ها در مدت زمان معین و برابر دستورالعمل اجرایی امانت کتابخانه برای اعضاء محترم مهیا شد.
طی حکمی از سوی دکتر ایمانی، ‌معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی آئینه‌ساز رئیس فرهنگسرای نیاوران شد.
آئینه‌ساز عضو هیات علمی جهاددانشگاهی که دو سال است رئیس تالار وحدت می‌باشد پیشتر رئیس گروه گرافیک دانشگاه هنر، رئیس گروه سینما تآتر دانشگاه هنر، ‌رئیس گروه عکسای دانشگاه هنر، دبیر سه دوره جشنواره موسیقی فجر (77 تا 80)،‌ رئیس خانه فرهنگ ایران در کراچی پاکستان، عضو هیات امناء موزه پست ایران و ... بوده است.
در مراسمی با حضور دکتر ایمانی معاون هنری وزیر ارشاد و آیت پیمان مشاور اجرایی معاونت هنری، آیینه ساز به عنوان رئیس جدید فرهنگسرای نیاوران معرفی و از خدمات دکتر سیدمحمد فدوی تقدیر شد.
ادغام فرهنگسراى نیاوران، زمین فوتبال، کاخ و پارک نیاوران
ایسنا: در طرح کلان چهارساله اى، ایجاد شهرک علمى هنرى تدارک دیده شد که با تصویب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، در سه فاز به بهره بردارى مى رسد. این طرح توسط شوراى متخصصان هنرى در فرهنگسراى نیاوران برنامه ریزى شده است و بر اساس آن ایجاد آتلیه هاى عمومى، تولید آثار هنرى، ارتباط منسجم با بخش صنعت و تولید کشور و همچنین تعبیه برنامه هایى براى سیستم هنر آموزش و پرورش، دبیرستان ها، دانشگاه ها و مدیران فرهنگى هنرى وزارتخانه ها، برنامه کلان براى هنر کشور ایجاد خواهد شد. دکتر اصغر کفچیان مقدم عضو هیات علمى دانشکده هنرهاى زیباى دانشگاه تهران و یکى از برنامه ریزان طرح توضیح داد: نقشه این شهرک آماده شده است و فرهنگسراى نیاوران، زمین مقابل فرهنگسرا که در حال حاضر زمین فوتبال بچه هاى محل است، کاخ و پارک نیاوران را شامل مى شود. به گفته وى طرح یادشده آماده و قرار است از سوى سیدمحمد فدوى به مرکز هنرهاى تجسمى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى تسلیم شود و با تصویب آن در سه فاز، در مدت چهارسال به بهره بردارى برسد.
بازگشایى کوشک احمدشاهى در کاخ نیاوران در کنار ساختمان فرهنگسرا
ایسنا: همزمان با روز جهانى موزه و هفته میراث فرهنگى عمارت کوشک احمدشاهى براى بازدید عموم بازگشایى مى شود. کوشک احمدشاهى به مساحت بالغ بر ۸۰۰ متر مربع در فضاى شمالى کاخ صاحبقرانیه ساخته شده است. این عمارت با خصوصیت منحصر به فرد و جاذبه و آراستگى خاص خود در دو طبقه با پوششى از سقف شیب دار فلزى ساخته شده که ترکیبى از معمارى نوکلاسیک اروپایى و تاثیر کمرنگ از معمارى ایرانى دوران قاجار را تداعى مى کند. این بنا در دوران رضاخان جهت اقامت پسرش محمدرضا و همسر اول وى فوزیه تغییراتى یافت، در دوران کوتاهى کاخ احمد شاهى به صورت دفتر کار محمدرضا پهلوى به شکل فضاى ادارى مورد استفاده قرار گرفت و بازسازى کاخ صاحبقرانیه این ساختمان به دفتر کار آجودانى اختصاص یافت، سپس با اعمال آخرین تعمیرات داخلى در دوران حکومت پهلوى به عنوان اقامتگاه اصلى رضا پهلوى فرزند بزرگ محمدرضا به بهره بردارى رسید. بعد از پیروزى انقلاب اسلامى کوشک احمدشاهى بلااستفاده باقى ماند، تا سال ۷۹ با تعمیرات مختصر و ایجاد تغییراتى چند به عنوان کاخ موزه احمدشاهى از آن استفاده مى شد. از دى ماه سال ۸۲ به بعد این عمارت جهت بازسازى و مرمت بهینه براى کاربرى موزه اى تعطیل شد اما هم اینک همزمان با روز جهانى موزه و بزرگداشت میراث فرهنگى براى بازدید عموم بازگشایى مى شود.
بازگشایى کتابخانه تاریخى کاخ نیاوران وابسته به فرهنگسرا
به مناسبت هفته میراث فرهنگى کتابخانه اختصاصى مجموعه فرهنگى تاریخى نیاوران وابسته به فرهنگسرای نیاوران براى عموم به تماشا گذاشته مى شود. رئیس مجموعه فرهنگى تاریخى نیاوران با بیان این خبر افزود: کتابخانه اختصاصى مجموعه فرهنگى - تاریخى نیاوران حاوى ۲۳ هزار جلد کتاب، پایان نامه، روزنامه، مجله، بروشور کاتالوگ است و درمیان کتب مربوط به تاریخ ایران ادبیات فرانسه و هنر نقاشى از غناى بیشترى برخوردار است. وى خاطرنشان ساخت: قدیمى ترین کتب موجود مربوط به مجموعه غیرفارسى با قدمت ۳۵۹ سال توسط Josophusflarius در مورد تاریخ قوم یهود نوشته شده است این کتاب در سال ۱۶۰۹ میلادى به چاپ رسید. قدیمى ترین کتب فارسى دیوان حافظ به شرح سورى است که به ناصرالدین شاه قاجار اهدا شده است. این کتاب در سال ۱۲۵۲ هجرى شمسى (۱۸۷۳ میلادى) درلایپزیگ منتشر شد. همچنین جدیدترین اثر خارجى مجله اى با عنوان Soapoperadijiest است که در ژانویه ۱۹۷۹ به کتابخانه رسیده است و آخرین کتاب و جزوه اى است که در اوج انقلاب اسلامى وارد مجموعه شده است. به گفته وى، این کتابخانه که در سال ۱۳۳۵ احداث شد با ۲۵ ماه کار عملى از اسفند ۸۰ تا فروردین ۸۳ توسط تیم متخصص به طور کامل شناسایى و ساماندهى شد. هم اکنون به مناسبت هفته میراث فرهنگى علاقه مندان مى توانند از این کتابخانه بازدید نمایند.

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله  20  صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلودمقاله نگاهی برساختمان فرهنگسرای نیاوران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.