به منظور تحقق سیاسست ها و اهداف کلان وزارت نفت در زمینه اجرای پروژه های مهم وحیاتی به ویژه محقق ساختن سیاست جایگزینی گاز طبیعی با سایر حامل های انرژی و به طبع آن فعالیت های گسترده و هدفمندی که شرکت ملی گاز ایران در توسعه منابع گاز کشور توسعه امکانات پالایشی خطوط انتقال گاز و توزیع گاز در بخش های مختلف مصرف اعم از بخش مصارف خانگی صنایع ونیروگاه ها عهده دارد ایجاب می نمود که ساختاری توانمند با قابلیت ارایه خدمات تخصصی مهندسی در کنار شرکت ملی گاز ایران ایفای نقش نماید.
در همین راستا شرکت انتقال گاز ایران به عنوان مطلوب ترین گزینه با ساختاری مهندسی وتخصصی و متشکل از مجرب ترین کارشناسان فنی ومهندسی تاسیس گردید و با بهره گیری از امکانات وسیع اجرایی خدمات پشتیبانی و ماشین آلات متنوع کلیه پروژه های عمومی را در زمینهای مهندسی طراحی بنیادی طراحی تفضیلی به ویژه در ارتباط در طراحی واجرای خطوط انتقال گاز ایستگاهای تقلیل فشار گاز در دامنهای مختلف از جمله ایستگاهای فشار شکنCGS و TBS و همچنین جایگاهای CNG را در سراسر کشور منطبق با استانداردهای بین المللی به انجام رساند.
مشخصات گاز طبیعی
گاز هایی که برای تأمین انرژی حرارتی بکار می روند از هیدروکربن ها تشکیل شده.
قسمت اعظم گازهای طبیعی از گاز متان(CH4) واتان(C2H6) و پروپان(C3H8) و بوتان (C4H10) تشکیل یافته است که هر اندازه تعداد اتم ها به خصوص اتم کربن بیشتر باشد گاز سنگین تر و ارزش حرارتی آن بیشتر است.
گاز طبیعی شامل 85% گاز متان و 12% گاز اتان و 3% گاز پروپان وبوتان و ازت و غیره می باشد.
گاز طبیعی پس از آب زدایی و تصفیه در پالایشگاه های مخصوص بی رنگ وبی بو بوده که قبل از توزیع ، مواد بودار کننده به آن اضافه می نمایند که درصورت نشتی بتوان آن را تشخیص داد.مواد بودار کننده از ترکیبات گوگردی تشکیل یافته و معمولاً به صورت چکه ای در محل ایستگاه های ورودی به داخل لوله گاز افزوده میشود.
این ماده در داخل گاز مخلوط و تبخیر شده وهمراه آن می سوزد.
مسیر یابی و نصب خط لوله گاز:
مسیر یابی ابتدایی خط لوله با توجه به مشخصات داده شده در روی نقشه های 1.200 با نظارت مسئولین طرح تعیین میگردد. قبل از شروع کار حفاری ، نقشه های تهیه شده به شهرداری محل ارسال میشود. تا مجوز حفاری اخذ گردد ، چون تعیین مسیر خط لوله در روی نقشه های اشاره شده تقریبا تخمینی بوده و برای جلوگیری از حفاری های اضافی و احیاناً مسیر غلط قبل از شروع حفاری در نقاط مختلف سونداژ (حفاری یک یا چند محل موضعی در مسیر خط لوله) به عمل آمده و در صورتی که در مسیر لوله گذاری اشکال عمدهای مشاهده نشود عملیات حفاری و مسیر نهایی تعیین میگردد.
در صورتی که پس از عملیات سونداژ اشکالی از نظر مسیر پیش آمد با حضور مسئولین طرح می بایستی مسیر جدیدی که تغییرات اساسی در طرح اصلی ندهد انتخاب نمایید.
شامل 28 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود گزارش کارآموزی بهره برداری وتعمیرات خطوط شبکه شهری در اداره گاز شهرستان گرگان