لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه26
بخشی از فهرست مطالب
تعریف زباله
انواع زباله
بازیافت کاغذ
دفع زباله
ضایعات الکترونیکی (E-waste):
ضایعات الکترونیکی مشکلی بحرانی است:
ضایعات الکترونیکی در هند:
ضایعات الکترونیکی از کجا می آیند؟
ضایعات الکترونیکی به کجا می روند؟
خطرات موجود در ضایعات الکترونیکی:
فهرست اجزاء الکترونیکی سمی در رایانه
بازیابان در قالب تاجران ضایعه:
منابع
تعریف زباله
زُباله یعنی پسمانده و باقیمانده از تولید یا تغییر شکل چیزهای دیگر و نیز آنچه که قبلا استفاده شده و دیگر به آن احتیاجی نیست.
انواع زباله
بطور کلی زبالهها سه نوعند:
- نوع اول زبالههای تَر هستند مانند: پس ماندههای گیاهان، گل و لای آبها، پس ماندهٔ مواد غذایی... اینگونه زبالهها بطور کل از طریق واکنشهای شیمیایی و بوسیله باکتریها خود به خود و به زودی نابود میشوند. آنها میتوانند به عنوان کود استفاده شوند.(هفتاد درصد زبالهها در ایران مواد غذایی هستند.)
- نوع دوم زبالههای قابل بازیافت هستند مانند: مواد ساختمانی، فلزات، مواد پلاستیکی، کاغذ،شیشه... اینگونه مواد میتوانند در زمینههای دیگر دوباره استفاده شوند. مثلا فلزات را ذوب میکنند و در شکل جدید بکار میبرند. مواد پلاستیکی را نیز ریز ریز کرده و در ساخت مصالح جدید و یا مواد قابل اشتعال استفاده میکنند. کاغذها و مقواها نیز قابل تبدیل به کاغذهای جدید هستند.
- نوع سوم زباله هایی که دیگر برای استفاده مناسب نبوده و قابل بازیافت نیستند. مانند پوشک بچه، بسیاری از زبالههای بیمارستانی ... متاسفانه راه حل سادهای برای این گونه آلایندهها وجود ندارد. تنها راه موثر، استفاده کمتر از اینگونه مواد است.
بازیافت کاغذ
تهیه کاغذ از طریق قطع درختان و استفاده از تنه و چوب آنهاست. اینکار انهدام جنگلها و افزایش آلودگی هوا شده هزینه و انرژی زیادی را مصرف میکند. بنا بر آمار ارائه شده، میزان مصرف کاغذ در انگلستان بحدی است که به ازای هر فرد سالانه دو درخت تنومند قطع شده و به شکل کاغذ دور ریخته میشود.
لازم به ذکر است بازیافت کاغذ موجب 75 درصد کاهش آلودگی هوا، 50 درصد صرفه جویی در انرژی و 90 درصد صرفه جویی در مصرف آب میشود.
دفع زباله
در ایران زبالهها یا در خاک دفن شده یا سوزانده میشوند و حتی گاه در طبیعت رها میشوند. همه این راهها برای محیط زیست بسیار خطرناک هستند و باعث فرسایش خاک، آلودگی هوا، زشت شدن مناظر طبیعی و همین طور نامناسب کردن محیط برای حیات وحش میشوند.
اخیرا یک مبتکر ایرانی دستگاهی را اختراع نموده که اینگونه زبالهها را میسوزاند بطوریکه گازهای سمی آنها توسط یک فیلتر گرفته شده و خاکستر آنها نیز در ساختمان سازی استفاده کاربرد دارد.
استفاده بهینه از پسماند
- زبالههاى شهرى و مدیریت زیست محیطى آن
زباله هاى شهرى از اجزاى مختلفى تشکیل مى شود که مهم ترین آنها عبارتند از: زباله هاى خانگى، زباله هاى صنعتى و زباله هاى بیمارستانى. اجزاى اصلى زباله هاى خانگى عبارتند از: پسماند هاى غذایى که به عنوان زباله تر بخش عمده (بیش از ۷۰ درصد زباله هاى شهرى ایران را تشکیل مى دهند) _ پسماند هاى غیرفاسدشدنى مانند کاغذ، پلاستیک، چرم، لاستیک، شیشه، قوطى هاى آلومینیومى و مواد پارچه اى و غیره.
در حالى که براساس اعلام رسمى نهاد هاى مسئول، ۹۲ درصد زباله هاى شهرى با منشاء خانگى، ۷ درصد منشاء صنعتى و تنها یک درصد منشاء بیمارستانى دارند، همین گزینه آخر از لحاظ معضلات و مسائل زیست محیطى به رغم محدودیت درصد از خطرات قابل توجهى برخوردار است.
زباله هاى شهرى معمولاً از سه منبع تولید تشکیل مى شوند که عبارتند از ۱- مراکز مسکونى، ۲- مراکز غیرمسکونى (نظیر فروشگاه ها، رستوران ها، ادارات، بیمارستان ها، کارگاه ها، تعمیر گاه ها و... ) و ۳- مناطق باز (نظیر خیابان ها، کوچه ها، پارک ها، باغ ها، زمین هاى بازى، سواحل و...)
مقاله در موردضایعات الکترونیکی