لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه26
کنترل موتورهای DC با یکسو کنندههای قابل کنترل
محرکههای dc که با یکسو کنندههای قابل کنترل تغذیه میشوند، بطور گسترده در کاربردهایی که به یک محدوده وسیع کنترل سرعت و یا راهاندازیهای مکرر، ترمز، وتعویض جهت چرخش نیاز دارند بکار برده میشوند. از جمله میتوان به کاربردهایی نظیر غلطکهای نورد در صنایع فلزی، غلطکهای صنایع کاغذ، صنایع چاپ، ماشینهای حفاری معادن وماشینهای ابزار اشاره نمود.
نمودار خطی یک محرکه موتور dc تحریک جداگانه تغذیه شده با یک یکسو کننده قابل کنترل در شکل 2-1 نشان داده شده است. حداکثر ولتاژ خروجی یکسو کننده در شرایط جریان پیوسته بایستی برابر با ولتاژ نامی آرمیچر موتور باشد. اگر مقدار ولتاژ منبع بقدری باشد که این شرط برقرار شود، یکسو کننده بطور مستقیم به منبع متصل میشود، در غیر اینصورت استفاده از ترانسفورمر با نسبت تبدیل مناسب بین منبع ac و یکسو کننده الزامی است.
گاهی اوقات بمنظور کاهش اعوجاج در جریان موتور از یک فیلتر اندوکتانسی بین یکسو کننده و آرمیچر موتور استفاده میشود. این امر باعث بهبود عملکرد موتور میشود. معمولاٌ سیمپیچی تحریک توسط یک ترانسفورمر و یک پل دیودی به همان منبع تغذیه کننده موتور متصل میشود. نسبت تبدیل ترانسفورمر به نحوی انتخاب میشود تا ولتاژ
کل 2-1 نمودار خطی یک محرکه موتور dc تغذیه شده با یکسو قابل کنترل
تحریک برابر با مقدار نامی ولتاژ آن باشد. در مواردی که کنترل جریان تحریک ضروری باشد پل دیودی با یک پل یکسو کننده قابل کنترل جایگزین میشود.
2-1 مدارهای یکسوکننده قابل کنترل
مدارهای یکسو کننده متنوعی وجود دارند، که برخی از منبع تکفاز و برخی از منبع سه فاز تغذیه میشوند. برای کنترل موتور، مدارهای یکسو کننده قابل کنترل به دو دسته یکسو کنندههای تمام کنترل شده و نیمه کنترل شده تقسیم میشوند. برخی از یکسو کنندههای تمام کنترل شده در شکل 2-2 و برخی از یکسو کنندههای نیمه کنترل شده در شکل 2-3 نشان داده شدهاند.
تحقیق در مورد کنترل موتورهای DC با یکسو کنندههای قابل کنترل