فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان

اختصاصی از فی موو دانلود مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان


دانلود مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان

 

مشخصات این فایل
عنوان: بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 11

این مقاله درمورد بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان می خوانید :

 اثرات خانواده های پرجمعیت بر کودکان :
   بسیاری از مادرهای پر مهرخانواده های پرجمعیت بخصوص اگر در زمینه های اجتماعی – اقتصادی با محرومیت روبرو بوده و خود در خانواده های پر جمعیت فقیر بزرگ شده باشند، وقت چندانی را به گفتگو با کودکان خود صرف نمی کنند . کودکان این خانواده ها با آنکه از لحاظ احساس سالم هستند ، اغلب در زمینه های مهارتهای تکلمی و هوش از سایر همسالان خود عقب می مانند . مطالعات نشان داده است که کودکان پرخاشگر و خلافکار اغلب پسرهایی هستند که به خانواده های پرجمعیت و از هم پاشیده تعلق دارند و اغلب در زمینه های آموزشی عقب مانده هستند. بنا براین با محدودیت امکانات ، کمبود در آمد، مسکن و افزایش تورم چنین به نظر می آید که با توجه به افزایش جمعیت خانواده ها مسأله تعلیم و تربیت کودکان با مشکل جدی مواجه می گردد .
    زیرا تعداد زیاد افراد در خانواده ها باعث بوجود آمدن محیط نامناسب جهت ادامه تحصیل می شودو والدین فرصت رسیدگی به امور تحصیلی فرزندان را نداشته و اکثر تلاشهای آنها صرف نیازهای مادی و جسمانی می گردد.
   در خانواده هایی که با فقر فرهنگی و مادی روبرو هستند نه فضای کافی برای بازی و حرکت هست ونه کتاب به اندازه لازم یافت می شود. پدر و مادر بقدری گرفتار مشغله های خود هستند که نمی توانند نسبت به پیشرفت های تحصیلی فرزندان خود حساسیت نشان دهند . توجه پدر و مادر بیشتر به سلامتی و خشنودی فرزندان است و کمتر به استعدادها و توانایی ها و رشد آنها توجه می کنند . در این شرایط والدین کمتر با فرزندان شان وقت صرف می کنند  و کمتربا هم به گفتگو می نشینند. عدم رسیدگی و حمایت عاطفی و جسمانی تاثیرات عمیقی را در شخصیت کودکان باقی میگذارد و محیط رشد عاطفی ، عقلانی این کودکان نامساعد و نامطلوب می گردد. مادران جوان بخصوص اگر فقیر و منزوی باشند دچار افسردگی شده ، عصبی و دلتنگ هستند ، نسبت به رفتارهای ناخوشایندفرزندانشان با تهدید و مجازات جسمانی برخورد می کنند  با این طرز برخورد اضطراب کودک افزایش یافته ، آمادگی فرا گرفتن مهارتها ی اجتماعی را از دست می دهد. کودکان خانواده های پرجمعیت بخصوص آنهایی که دیرتر زبان به تکلم می گشایند و در زمینه های اجتماعیعقب می مانند .

نا کامی در امر تحصیل و جمعیت خانواده :
    ناکامی درمدرسه یکی از فشارهای روانی مهم دوران کودکی است که زمینه را برای احساس حقارت همیشگی در فرد فراهم می آورد.
   تجربه شکستها ی تحصیلی بخصوص برای کودکان در حال رشد واقعه مهمی است که اغلب در تمام مدت تحصیل در ذهن آنان باقی می ماند . کاربرد دفاع روانی در مقابله با نگرانی های مزمن ناشی از این موقعیت در نهایت به مشکلات کودک می افزاید . اکثر اوقات به نظر می رسد که کودک ناموفق به کمبودها و نقاط ضعف خود بی توجه می شود ، آموزگارش می بیند که او از انگیزه مناسب برخوردار نیست ، تکالیف خود را آنطور که باید انجام نمی دهد ، بیقرار است و حواس او به سرعت پرت می شود ، گاه نیز پرخاشگر می شود و به کارهای خلاف تن می دهد . مکانیزم های برخوردی او به گونه ای است که وضع او را در کلاس از آنچه هست بدتر می کند . درخانواده ها ی پر جمعیت پدران معمولاً وظیفه رسیدگی به آموزش و پرورش فرزندان را به زنان می سپارند و در کار آموزش آنان دخالت نمی کنند ، زنان نیز به دلیل کارهای خانه و نداشتن سواد از رسیدگی به وضعیت درسی کودکان غافل می مانند . وقتی کودکان این خانواده ها به مدرسه می روند ، اسباب دلسردی آموزگاران را فراهم میکنند ، در نتیجه وضع تحصیل آنها به تدریج خرابتر می گردد. پژوهش کمیته پلاودن درباره ی آموزش در مدارس ابتدایی نشان داد که عملکرد دانش آموزان در مدرسه بیش از آنکه تحت تأثیر شرایط مادی قرار گیرد با طرز تلقی پدر و مادر درباره ی درس و تحصیل ارتباط دارد .

وضعیت تحصیلی نامطلوب و خانواده
      هنگامی که کودک در مدرسه کارهایش بد و نامناسب است ، معمولاً توسط معلم خود مورد سرزنش قرار می گیرد . هدف ، بررسی وضعیت تحصیلی به علت بهره هوشی پایین نیست ، بلکه منظور عملکردهای مدرسه ای کودک است . او می تواند بهتر باشد ، اگر سعی کند . در این مورد والدین ،معلم و مدرسه را مورد سرزنش و ملامت قرار میدهند ،در حالیکه این کودک دیر آموز حاصل و نمره انواع گستره ای از علل و عوامل زیر است : کودک وخانواده ، تدریس و آموزش ، روش ارزیابی امتحان و امتحان کننده . کیفیت و ماهیتخانه یک کودک بزرگتر ین تاثیر را بر روی عملکرد حال و آینده او می گذارد . نتایج پیشرفت و امتحانات تحت تاثیر همین مسأله است . خانواده های پرفرزند اغلب با کمبود در آمد  ، فقر مالی و وضعیت نا مناسب اقتصادی روبرو هستند . چنین خانواده ای با درآمد اندک گاه کفاف قوت بخور ونمیر آنها را به سختی می دهد. به علت عدم تغذیه صحیح به رشد جسمانی فرزندان هم آسیب های غیر قابل جبرانی وارد می شود که در نتیجه میزان یادگیری این قبیل دانش آموزان را به نحو چشم گیری کاهش می دهد. وموجبات عقب افتادگی درسی یا ترک تحصیل آنان را فراهم می آورد . اگر والدین پر فرزند فرصت ایجاد ارتباط سالم با فرزندان خود را ازدست بدهند و نتوانندچنین وقت و نیرویی  را برای آنان صرف کنند و بی توجه از کنار همه توقعات و مشکلات فرزندانشان بگذرند. نوجوانانشان کم کم سرماخوردگی پیدا می کنند که اولین انعکاس آن بصورت عقب افتادگی تحصیلی بروز می کند .

مسائل روان شناسی تفاوت های فردی وافت تحصیلی
      شرایط آموزشی و امکانات تحصیلی مطلوب : عدم امکانات تحصیلی مطلوب و شرایط آموزشی معمولاً از عواملی هستند که در ایجاد افت تحصیلی دخیل می باشند . امکاناتی از قبیل مدرسه ، کلاس ، کتابهای درسی مناسب ، بهرمندی از معلمان با سواد که از قدرت انتقال کافی برخورداربوده و مجهز به شیوه های تدریس کار آمد باشند و...همه از عواملی هستند که از افت تحصیلی پیشگیری می کنند .
      شرایط فیزیولوژیک یادگیرنده : شرایط جسمانی دانش آموزان معمولاً مورد غفلت قرار می گیرد . حدود دو درصد از دانش آموزان سخت شنوا هستند یا ضعف شنوایی دارند که این مسأله زمینه افت تحصیلی را فراهم میکند . مسأله دیگر گرسنگی کودکان است . تحقیقات نشان داده شده است دانش آموزانی که گرسنه به مدرسه     می آیند و در مدرسه نیز گرسنه می مانند ، نسبت به کودکانی که از تغذیه مناسبی برخوردار هستند ، دچار افت تحصیلی در میان کودکانی که دچار خستگی مفرط هستند یعنی شب ها دیر می خوابند یا درطول روز کار می کنند ، بیشتر مشاهده     می شود . شرایط جسمانی یادگیرنده تا حد زیادی به مسائل اقتصادی خانواده و شرایط آموزشی مطلوب مرتبط و وابسته می باشد . ....

تجزیه و تحلیل نتایج
خلاصه نتایج تحلیلهای آماری :
با توجه به اینکه در فصل سوم نتایج تحلیلهای آماری به طور کامل توضیح داده شده است ، در اینجا به طور مختصر به آنها اشاره می نمائیم.
هفتاد و دوازده صدم در صد دانش آموزان خانواده های پر جمعیت پاسخ های مورد نظر سئوالات موید فرضیه را انتخاب نموده اند ، در حالی که فقط شش درصد دانش آموزان خانواده های کم جمعیت پاسخ های موید فرضیه را انتخاب نموده اند . درصد های ذکر شده به خوبی بیانگرمیزان تأثیر جمعیت خانواده بروضعیت تحصیلی دانش آموزان می باشد . ضریب همبستگی منفی شصت و هشت درصد بطور قطعی ثابت می کند که بین میزان جمعیت خانواده و میانگین معدل های دانش آموزان رابطه مستحکمی وجود دارد ، بطوریکه با افزایش میزان جمعیت خانواده  از میانگین معدلهای دانش آموزان بطور محسوسی کاسته می شود .

1-    تحلیل های آماری با نتایج مربوط :
 فرضیه :   افزایش جمعیت خانواده به وضعیت تحصیلی نا مطلوب منجر می گردد.
با توجه به تعریف وضعیت تحصیلی نا مطلوب ویژگی های آن عبارتند از :
-    نارضایتی معلمین از کیفیت تحصیلی دانش آموزان .
-    نارضایتی والدین از کیفیت تحصیل فرزندان خود .
-    نارضایتی دانش آموزان از کیفیت تحصیل و کمک افراد خانواده در امر تحصیل به آنها .
-    دارا بودن معدل پایین تر از چهارده .
-    مقایسه میانگین معدل های دانش آموزان خانواده های پرجمعیت و کم جمعیت.
-    جمعیت بیش از شش نفر خانواده .
هفتادو پنج درصد دانش آموزان خانواده های پرجمعیت اظهار کرده اند که   
معلم از وضعیت درسی آنها رضایت ندارند ، درحالیکه پنج درصد دانش آموزان خانواده های کم جمعیت این عقیده را اظهار کرده اند . هفتادو پنج درصد دانش آموزان خانواده های پرجمعیت اظهار کرده اند که والدین از وضعیت تحصیلی آنها رضایت ندارند ، در حالی که این رقم در بین اظهارات دانش آموز ان خانواده های کم جمعیت به صفر می رسد .
هشتاد درصد دانش آموزان خانواده های پرجمعیت اظهار کرده اند که از کیفیت تحصیل خود رضایت ندارند، در حالیکه این رقم در مورد دانش آموزان خانواده های کم جمعیت به صفر می رسد.
پنجاه و پنج درصد دانش آموزان خانواده های پرجمعیت اظهار کرده اند که در امر تحصیل به . آنها کمک
 نمی شود ، در حالیکه این نسبت در مورد دانش آموزان خانواده های کم جمعیت به صفر می رسد .
هفتاد درصد دانش آموزان خانواده های پرجمعیت دارای معدل پایین تر از چهارده بوده ، درحالیکه میانگین معدلهای دانش آموزان خانواده های کم به صفر می رسد.
میانگین معدل های دانش آموزان خانواده های پر جمعیت (52/ 13 ) و میانگین معدل های دانش آموزان خانواده های کم جمعیت (65/18 ) بوده که میانگین معدل های دانش آموزان خانواده های پرجمعیت از حد نصاب 14 کمتر می باشد .
صد در صد دانش آموزان خانواده های پر جمعیت داراری جمعیت بیش از شش نفر در خانواده بوده در حالیکه خانواده های کم جمعیت دانش آموزان نمونه بین 4 تا شش نفر جمعیت داشته اند.
شصت و نه درصد دانش آموزان خانواده های پر جمعیت پاسخهای مورد نظر را که موید فرضیه است انتخاب نموده در حالیکه این رقم در بین دانش آموزان خانواده های کم جمعیت   هفت درصد می باشد.
با توجه به جدول های شماره (2 ، 1 ). ضریب همبستگی شصت و هشت درصد بین میزان  جمعیت خانواده و میانگین معدل های دانش آموزان در جدول شماره پانزده در می یابیم که هر چه برتعداد اعضای خانواده به ویژه خانواده های کم درآمد اضافه شود. در وضعیت تحصیلی فرزندان دانش آموز آنها تأثیر منفی می گذارد . البته ذکر این نکته لازم است که در خانواده های با جمعیت بیش از ده نفر به دلیل رشد کمی و کیفی فرزندان ، احساس مسئولیت و ایفای نقش تکمیلی برای فرزندان دیگر به جای والدین ، افزایش در معدل دانش آموزان این خانواده ها مشاهده می شود. ...

بخشی از فهرست مطالب مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان

چکیده
مقدمه
بیان مسئله
اهیت و ضرورت تحقیق :
تعاریف عملیاتی :
پیشینه تحقیق
جمعیت و آموزش و پرورش :
اثرات خانواده های پرجمعیت بر کودکان :
نا کامی در امر تحصیل و جمعیت خانواده :
وضعیت تحصیلی نامطلوب و خانواده
مسائل روان شناسی تفاوت های فردی وافت تحصیلی
روش تحقیق :
 جامعه آماری :
تجزیه و تحلیل نتایج
خلاصه نتایج تحلیلهای آماری :
بررسی سئوالات پرسشنامه
فهرست منابع و مأخذ مورد استفاده در مقاله :

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله بررسی میزان تأثیر جمعیت خانواده بر وضعیت تحصیلی دانش آموزان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.