فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کامل درمورد اصول و نحوه کاربرد سموم در خاک

اختصاصی از فی موو دانلود تحقیق کامل درمورد اصول و نحوه کاربرد سموم در خاک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق کامل درمورد اصول و نحوه کاربرد سموم در خاک


دانلود تحقیق کامل درمورد اصول و نحوه کاربرد سموم در خاک

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 10
فهرست و توضیحات:

مقدمه

روابط بین خاک، آب  و گیاه

زمانبندی کاربرد سموم در خاک

نحوه کاربرد سموم در خاک

الف) تیمار خاک قبل از کاشت:

روش پخش گسترده و یا نواری سم:

ب) تیمار خاک قبل از نشاءکاری:

روش فرو بردن سینی نشاء در محلول سم:

مثال: ضدعفونی گیاهچه‌های طالبی

روش سمپاشی گیاهچه‌ها:

مثال: سمپاشی سینی‌های کاهو

ج) تیمار خاک در زمان کاشت بذر:

تیمار خاک به صورت سمپاشی نواری در شیار بذر:

د) تیمار خاک در زمان نشاءکاری یا پس از کاشت:

تیمار تک تک گیاهان:

روش ریختن محلول سم:

مثال: کالیبراسیون سمپاش پشتی بدون سیستم تنظیم دز:

روش پاشیدن گرانول:

مثال: پاشیدن گرانول دریک مزرعه گوجه فرنگی

سم‌آبیاری

سم‌آبیاری در سیستم آبیاری قطره‌ای

نحوه کالیبراسیون در سیستم آبیاری قطره‌ای

عملیات سم‌آبیاری در سیستم آبیاری قطره‌ای

منابع

 

مقدمه

کاربرد مواد شیمیایی مختلف، از جمله سموم یا آفتکش‌ها (Pesticides) در خاک مزایای زیادی دارد. از جمله این مزایا می‌توان به دوام بیشتر، حفاظت در برابر اشعه ماوراء بنفش، کاربرد سریع، هزینه کارگری کم، تاثیر زیست محیطی مناسب و امکان هدف قرار دادن یک منطقه خاص اشاره کرد. در مقابل، کاربرد سموم در خاک مستلزم این است که آن ماده دارای خواص فیزیکی شیمیایی خاصی باشد، بنابراین تعداد معدودی از سموم برای مصرف در خاک مناسب هستند. علاوه بر این، کاربرد سموم در خاک به تکنیک خاص و زمانبندی مصرف نیاز دارد. این موارد تحت تاثیر روابط خاک و آب (Soil-water relation)، مجموعه خاک- گیاه- هوا (Soil-plant –atmosphere continum) و نحوه حرکت سموم همراه آب موجود در خاک قرار دارند. مقدار مورد نیاز سم بستگی به هدف کاربرد آن دارد. به طور کلی سموم به دو منظور در خاک مصرف می‌شوند (شکل 1):

الف) تیمار خاک، که جهت کنترل علف‌های هرز، آفات و بیماریهای خاکزاد انجام می‌گیرد

ب) تیمار محصول، که سم جذب ریشه‌ها می‌شود و این مواد به طور سیستمیک گیاهان را در برابر آفات و بیماریهای هوازاد (روی اندام‌های هوایی) حفاظت می‌نماید.

این دو رهیافت دارای خواص مشترک و اختلافاتی می‌باشند. تجهیزات لازم در هر دو مشابه است، اما زمانیندی مصرف سم در آنها متفاوت است. غالبا کاربرد سموم در خاک یک تیمار پیشگیری است که عملا محصول را از خطرات بالقوه، یعنی آفات و بیماریهای که ممکن محصول را تهدید نمایند، حفاظت می‌کند. در این مورد شرایط اقلیمی و عوامل کنترل کننده رشد و نمو آفت، بیماری و یا علف‌هرز با کارایی سم مورد استفاده تداخل پیدا می‌کند. بنابراین شناخت عوامل موثر بر کاربرد سموم در خاک در خصوص تصمیم‌گیری برای مصرف این مواد ضروری است. در اینجا به اختصار در مورد روابط خاک- آب- گیاه بحث می‌شود.

روابط بین خاک، آب  و گیاه

خاک از ذرات جامد سنگ‌های کوچک، ذرات معدنی و مواد آلی تشکیل شده است. نسبت ذرات با اندازه‌های مختلف بافت (Texture) خاک را تعیین می‌نماید. فضای خالی بین ذرات خاک تخلخل یا خلل و فرج خاک (Soil voids)  نامیده می‌شود که اساساً شامل حفرات (Pores) می‌باشد. وقتی خاک به نقطه اشباع (Saturation point) می‌رسد همه خلل و فرج خاک با آب پر می‌شوند. این حالت پس از بارندگی سنگین یا بارندگی طولانی و یا آبیاری اضافی (Overirrigation) مزارع رخ می‌دهد. گیاهان می‌توانند آب موجود در حفرات کوچک با اندازه قطر بین 60 تا 2/0 میکرومتر را جذب نمایند. آب موجود در این حفرات را در اصطلاح آب در دسترس گیاه (Plant available water) می‌نامند. زمانی که همه این حفرات از آب تخلیه شوند، خاک به نقطه پژمردگی دائم  (Permanent wilting point) رسیده است. مقدار آب در دسترس گیاه اساسا به بافت خاک بستگی دارد. خاک‌های شنی که نسبت بالایی از ذرات درشت دارند اساساً حفرات بزرگی را می‌سازند، در حالیکه خاک‌های رسی با داشتن نسبت بالایی از ذرات کوچک اساساً حفرات کوچک و ریز را می‌سازند. نتیجه اینکه خاک‌های شنی اشباع مقدار زیادی از آب را به واسطه زهکشی از دست می‌دهند، زیرا که بالغ بر 29 درصد حجم کل این خاک از حفرات درشت تشکیل شده است (شکل 2). در مقابل در خاک‌های رسی فقط 6 درصد حجم کل خاک از حفرات درشت تشکیل شده است اما 22 درصد آن از حفرات ریز درست شده است. در مجموع بهترین شرایط برای رشد گیاه درخاک‌های لومی که 29 درصد آن را حفرات کوچک تشکیل می‌دهد وجود دارد. 

شکل 2- میزان تخلخل درسه نوع خاک و ظرفیت نگهداری آب در هر کدام.

به هر حال در خاک خشک امکان ندارد تمام آب در دسترس گیاه، بدون آنکه گیاه دچار تنش خشکی شود، جذب گیاه گردد. در این حالت وقتی رطوبت خاک به نقطه پژمردگی دائم برسد ممکن است باعث مرگ گیاه گردد. مقداری از آب در دسترس گیاه که می‌تواند بدون ایجاد هر نوع تنش خشکی توسط گیاه جذب شود در اصطلاح آب در دسترس سهل‌الوصول (Readily available water) نامیده می‌شود. این آب در حفرات با قطر بین 60 تا 5/1 میکرومتر جای دارد (شکل 3).

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درمورد اصول و نحوه کاربرد سموم در خاک
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.