![تحقیق در مورد مهاجرت و توزیع جمعیت](../prod-images/733536.jpg)
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه26
بخشی از فهرست مطالب
نیروی انسانی و اشتغال
تنظیم خانواده و بهداشت و باروری
هرم سنی جمعیت کشور
نرخ رشد جمعیت کشور
تغییرات جمعیتی طی دهه های گذشته
هرم سنی سالخورده
15 تا 24 ساله
مهاجرت و توزیع جمعیت:
آنچه در بحث مهاجرت بیش از همه اهمیت دارد شناخت عوامل زمینه ساز مهاجرت ها و اقداماتی است که باید در جهت دهی آن صورت گیرد. این عوامل به اجمال عبارتند از: بالا بودن میزان رشد جمعیت و عدم هم آهنگی آن با امکانات زیست در بعضی از مناطق کشور، ناهمگونی های اقلیمی و زمین شناختی که امکان استقرار جمعیت در بخش وسیعی از کشور را محدود کرده است، توسعه نامتوازن نواحی مختلف کشور و شرایط و اوضاع و احوالی که برعدم توانمندی محیط در نگهداری جمعیت افزوده است، بالا بودن تعداد آبادی های بسیار کوچک و کم اهمیت و اتکاء آنها بر زراعت دیم که به سرعت از صرفه اقتصادی تهی شده و به مهاجرت دامن میزنند، جاذبههای شهری و سطوح بالای درآمدی آنها در مقایسه با وضع روستائی وسطوح بسیار پایین درآمدی آنها، پایین بودن سرانه سرمایهگذاری در نیمی از استان های کشور . مضافاً آنکه شکاف موجود بین حداکثر و حداقل سرانه سرمایهگذاری در استان ها بیش از سه برابر است.
برای حل مسائل فوق اقداماتی به شرح زیر ضروری است:
- توسعه زیرساخت ها در نقاط روستایی وکاهش شکاف درآمدی میان جوامع شهری وروستائی.
- تلاش برای ایجاد تعادل زیستی معیشتی و کاهش نابرابری ها و ناهماهنگیهای موجود.
- بهینهسازی تولید و درآمد و تلاش برای افزایش بهرهوری آنها درنقاط روستایی .
- روزآمدکردن سازمان و تشکیلات مدیریتی درمناطق آسیبدیده وآسیبپذیر.
در زمینه مسائل مرتبط با نیروی انسانی و اشتغال بر محورهای زیر میتوان تاکید کرد:
ـ میزان بالای رشد جمعیت فعال در دهة اخیر. در فاصله سال های 1375 تا 1381 رشد سالانه جمعیت فعال7/4 درصد و سه برابر رشد سالانه کل جمعیت بوده است. اگر جمعیت فعال به تفکیک شاغلین و بیکاران در جستجوی کار در نظر گرفته شوند در آن صورت در فاصله سال های مذکور، رشد سالانه شاغلین1/4 درصد و رشد سالانه بیکاران بیش از دو برابر و 6/9 درصد بوده است. به همین لحاظ میزان بیکاری از 1/9 درصد در سال1375 به 3/12 درصد در سال 1381 افزایش یافته است.
ـ انتقال سهم عمده متقاضیان ورود به کار از سنین کمتر از 20 سالگی به سنین 20تا29 سالگی (اشاعه تحصیلات در چند دهه اخیر نقش مهمی دراین انتقال داشته است)
ـ تغییر و تحولات ناموزون انتقال شاغلین در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات و رشد بی رویه و تورم ناموزون بخش خدمات قبل از اشباع بخش صنعت. در سال 1381 توزیع شاغلین در سه بخش کشاورزی، صنعت و خدمات به ترتیب4/26، 26 و 6/44 درصد بوده است. چنین روندی منجر به افزایش بیکاری پنهان و اشتغال کاذب و غیر مولد شده است.
مشکلات و چالشهای فوق اقداماتی به شرح زیر را ضروری میسازد:
- چارهجوئیهای علمی وعملی در زمینة کار آفرینی و اشتغال زائی
- ایجاد زمینهها و ساختار اجتماعی و اقتصادی مناسب برای استقبال از مشاغل فنی و میدانی و پرهیز از مشاغل اداری و پشت میز نشینی .
- توجه و تاکید بر ایجاد اشتغال بیشتر در بخش صنعت و صنایع زیر بنایی.
تحقیق در مورد مهاجرت و توزیع جمعیت