پاورپوینت الگوی زیبایی شناسی در معماری بر اساس دیدگاه اندیشمندان اسلامی در 32 اسلاید بسیار جامع و مناسب رشته معماری شامل بخش های زیر می باشد:
چکیده
مقدمه
2.تعاریف زیبایی و زیبایی شناسی
3. تعریف زیبایی شناسی
4. زیبا شناختی اسلامی
5. زیبایی و زیبا شناختی در معماری
1-5 محیط و مکان
2-5 فضا
نتیجه گیری
چکیده
هر طراحی برای زندگی انسان با مقوله هنر و همچنین با مفاهیم زیبایی شناسانه در این امر مرتبط است، بحث "زیبایی شناسی معماری " که در واقع به مبانی کیفی و نظری در هر طرحی مربوط می شود ما را به بررسی بیشتر عناصرخلق زیبایی و یا ارزیابی این مفهوم هدایت می کند مطالعات نشان می دهد معماری امروزی نتوانست پاسخگوی همه نیازهای بشر باشد. در پی چرایی آن، تحلیل بیشتر علوم انسانی ابعاد دقیقی را بدست می دهد که طراحی معماری و اثر آن در حیات بشردر نیل به این اهداف غیر قابل انکار دنیای معاصر است.
پژوهش فوق پس از مقدمه به بیان نظریات این اندیشمندان در امر زیبایی شناسی در حوزه هنر پرداخته واز سوی دیگر با تعریف معماری- فضا این موضوع از بعد زیبایی شناسانه بررسی خواهد شد. در واقع معنای زیبایی در معماری در نگاه اندیشمندان طرح که در نهایت الگویی که میتواند برای بررسی معماری از بعد زیبایی بکار گرفته شود، بحث خاتمه می یابد.
واژه های کلیدی: معماری، زیبایی شناسی، اندیشمندان اسلامی، زیبایی بصری.
مقدمه
هنگام بحث در رابطه با مبانی و علل بروز هر پدیده ای و راه های کمال متصور برای آن توجه به خواستگاه و منشا اولیه پدیده مورد نظر و شناسایی رابطه ی آن با جهانبینی و فرهنگ جامعه ای که بحث و تحقیق درآن می شود، ضرورت دارد.موضوع معماری –هنر و ویژگیهای آن و زیبایی شناسی آن نیز از این قاعده مستثنی نیست.در واقع ریشه یابی و تعیین میزان بومی بودن هر موضوع مورد مطالعه و دستیابی به منابع ملی و فرهنگی مرتبط با آن زمینه مناسبتری برای بهره گیری از تجارب تاریخی و دستاوردهای سایر جوامع را فراهم آورده و برای بهبود و استکمال آن موضوع میتوان به پیشنهادات وتجربیات جهانی نیز اندیشید البته این ریشه یابی در حوزه های کیفی و نظری نتایج متفا وتی بدست می دهد، به این ترتیب در پژوهش فوق که سعی در ارائه الگویی مبتنی بر اصول و تعاریف مشخص جهت ارزیابی میزان و کم و کیف زیبایی شناسانه در فضاهای معماری را دارد ، از مبانی فلسفی بومی و اسلامی که مبتنی بر آموزه ها و جهان بینی اسلام است استفاده شده تا علاوه بر استنتاح احکام لازم شکل بومی و حکمی خاصی را در بحث زیبایی معنوی و معقول در شهر اسلامی، ایرانی مطرح نماید. بسیاری از این احکام با توجه به صدور آن توسط حکمای ایرانی مورد ترویج واقع نشده و منتج به اصول اجرایی نگردیده است این در حالیست که بشکل مدون حتی بعنوان رشته های دانشگاهی در غرب تدریس می شود منجمله" روانشناسی محیط" ،"زیبایی شناسی و ادراک محیط"، و اندکی مداقه در فرهنگ ایرانی حاکی از قدمت این رشته ها و مبانی فلسفی در ایران است.بنابر این ضروری بنظر میرسد در ابتدا این احکام و تعاریف تاریخی و معاصر اندیشمندان اسلامی در حوزه ی زیبایی و زیبایی شناسانه بررسی شده و به نتایج بومی تری دست یافت.
معماری قدسی اسلام، به واسطه فرمان الهی که طبیعت را عبادتگاه مسلمانان قرار داده است، به گسترش طبیعت مخلوق پروردگار در «چهارچوب محیط مصنوع دست ساز انسان تبدیل می شود. معماری قدسی اسلام از این طریق در وحدت، درهم تنیدگی، هماهنگی و آرامش طبیعت ، حتی در حیطه شهرهای بزرگ و کوچک احاطه می شود و مشارکت می کند. در واقع مرکزی می شود که این کیفیات به واسطه آن پس اگر طرح معماری را از دیدگاه یک طراح مسلمان بنگریم ؛ فضا می تواند تداوم طبیعت ، نصر، در کل محیط شهری سریان میابد....
دانلود پاورپوینت الگوی زیبایی شناسی در معماری بر اساس دیدگاه اندیشمندان اسلامی