این پایان نامه در دانشگاه تهران و در مقطع ارشد به روش کمی انجام گرفته است.126 صفحه WORD. توجه: فصل پنجم:آزمون نظریات موجود نمی باشد.
تغییر و تحولات اجتماعی و فرهنگی چند دهة اخیر جامعه ما تحت تأثیر عواملی از جمله رشد سریع جمعیت، مهاجرت های گسترده از مناطق روستایی به طرف شهرها، توسعه شهرنشینی، رشد ناموزون شهرهای بزرگ و گسترش حاشیه نشینی، گسترش ارتباطات اجتماعی و افزایش چشمگیر فعالیت رسانه های جمعی داخلی و خارجی و … شرایط اجتماعی ویژه ای را برای گروههای مختلف خصوصاً نسل جوان جامعه و بالاخص فرزندان مهاجران روستایی فراهم آورده است.
چنین شرایطی علاوه بر اینکه باعث تغییر الگوهای رفتاری و منابع تأثیر گذار بر باورها، ارزش ها و رفتارهای افراد شده، با توسعه حوزة ارتباطات، گسترش روابط اجتماعی با افراد مختلف به دلیل انتساب به گروههای متفاوت و تأثیر پذیری از رسانه های جمعی جدید به تنوع و تکثیر این الگوها و منابع نیز انجامیده است.
این الگوها و منابع که مبنای ارزیابی و ارزشگذاری افراد قرار می گیرند، در جامعه شناسی تحت عنوان گروههای مرجع شناخته می شوند و در جامعه پذیری افراد نقش مهمی ایفا می کنند. چرا که افراد جهت گیری های ذهنی و عملی خود را با توجه به گروههایی که داری نفوذ و قدرت تأثیر گذاری هستند ، تنظیم می کنند. ( مرتون ، 1957: 234 )
پایان نامه عوامل اجتماعی موثر بر انتخاب گروههای مرجع توسط دانش آموزان مهاجر روستایی