لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه18
فهرست مطالب
مقدمه
ممالک تولید کننده خرما در دنیا
ارزش غذایی خرما
آمار سطح کشت و میزان تولید خرما در ایران
مشخصات بتانیکی درخت خرما
پراکنش خرما در ایران
تاریخ کاشت
فاصله کاشت
2-فواصل آبیاری نخلستان
مراحل داشت خرما
- آبیاری نخل خرما
نخل خرما از گیاهانی است که کشت آن در قدیم در منطقه های جنوبی کشور متداول بوده است و در حال حاضر کشور ما از تولیدکنندگان مهم آن به شمار می رود به طوری که ایران دومین کشور دنیا از نظر تولید خرما می باشد.
خرما میوه ای بسیار مغذی ، زود هضم و انرژی زا می باشد. قسمت عمده مواد تشکیل دهنده خرما مواد قندی می باشد. خرما با داشتن ویتامین آ به مقدار زیاد و ویتامین های B,C و فسفر، کلسیم،پتاسیم ،چربی و مواد ازت دار از نظر ارزش غذایی بسیار مهم است.
تاریخچه خرما
خرما یکی از گیاهانی است که در ازمنه ماقبل تاریخ در مناطق بین مدار 29 تا 39 درجه عرض شمالی توسط مردم بومی کشت شده و در طی قرون متمادی مهمترین منبع نیرو و تغذیه انسانی بوده است. پیدایش درختان خرما در جهان از دوران دوم زمین شناسی یعنی دوره تریاس ژوراسیک آغاز می شود ولی زمانی که انسانهای متمدن پی به ارزش غذایی خرما برده و مبادرت به کاشت و بهره برداری و ترویج نخل نموده اند به شش هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
از شواهد تاریخی در مورد قدمت خرما توصیه های پیامبران و متون کتب آسمانی درباره این گیاه است.
دین یهود خرما را یکی از هفت میوه بهشتی برشمرده و دیوارهای معبد حضرت سلیمان را با شاخه ها و خوشه های
تحقیق در مورد خرما