لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:7
فهرست مطالب
مسأله تحقیق
پرسش یا پرسش های اصلی تحقیق :
اهمیت و ضرورت انجام تحقیق:
فرضیه های تحقیق:
مرور سوابق تحقیق
اهداف تحقیق:
نام بهرهوران :
روش کار :
فهرست منابع و مآخذ (فارسی و غیر فارسی) :
فناوری اطلاعات ، روش کارکرد مردم ، سازمانها و دولتها را دگرگون کرده و امور اقتصادی و اجتماعی و همچنین روش اندیشیدن مردم را نیز تحول بخشیده است. آموزش ، بهداشت ، صنعت و نوآوری ، بازرگانی ، بانکداری ، خدمات وهمچنین شیوه گذران زمان فراغت و سرگرمی نیزهمه تحت پیامدها و دگرگونیهای این فناوری قرارگرفته اند . فناوری اطلاعات سبب افزایش پیشه های جدید و نوآوریهای پیاپی گردیده و دگرگونیهای شگرفی در روش زندگی پدید آورده است . نزدیکی روز افزون مردم دنیا به یکدیگر ، مبادله فرهنگها ، و ... نمونه هایی از این پیامدهاست .(شیرکوند ،1382)
پدیده جرم امروزه به یکی از مشکلات اساسی جوامع بشری تبدیل شده است و این امردست اندرکاران حقوق و جرم شناسان را به تکاپو وادار نمود تا به جستجوی جانشین های نظام کیفری بپردازند و راه حلی برای این معضل پیدا نمایند.آنچه امروزه جرم رایانهاى،جرم اینترنتى،جرم سایبر یا حتى جرم علیه فناورى اطلاعات و ارتباطات نام گرفته است،در واقع همگام با رشد و تکامل عصر حاضر توسعه یافته و هر روز جلوههاى نوین و متنوعترى از آن مشاهده می گردد. (طغری نگار، 1380)
فضاى تبادل اطلاعات،از چنان انعطافپذیرىاى برخوردار است که تقریبا مىتوان گفت در تمامى عرصهها وارد شده و آنها را متحول کرده است.از طرف دیگر،قابلیتها و امکاناتى که در اختیار نوع بشر قرار مىدهد،چنان وسیع و گسترده است که روزبهروز بهرهبردارى از آن وسیعتر مىشود و چهرههاى جدیدى به خود مىگیرد.
جرائم رایانهاى به عنوان جلوهاى نوین از بزهکارى،از کارکردهاى پیشگیرانهء مستقیم و غیرمستقیم ضمانت اجراهاى قهرآمیز مستثنى نیستند و به همین خاطر،تمامى کشورها مىکوشند با تصویب قوانین کیفرى جدید یا اصلاح قوانین جزایى خود،این طیف جدید از جرائم را نیز در قلمرو حقوق کیفرى خود وارد کنند. (غفاری ، 1388)
جرائم رایانهاى در فضا و بسترى ارتکاب مىیابند که امکان شناسایى و مقابله با آنها بسیار دشوار است و از این لحاظ نسبت به نظایر فیزیکىشان،از رقم سیاه بالاترى برخوردارند و به همین دلیل از لحاظ تجزیه و تحلیل علمى و جرمشناختى این مشکل وجود دارد که نمىتوان با استناد به آمار و ارقام به دست آمده تصمیمات دقیقى اتخاذ کرد.هرچند مىتوان با تکیه بر این نقطهء قوت که شبکههاى اطلاعرسانى رایانهاى به عنوان پل ارتباطى میان مجرمان و فضاى تبادل اطلاعات عمل مىکنند،حداقل به یک سرى آمار و ارقام دست یافته که البته نیاز به بهرهگیرى از یک سرى ابزار و تجهیزات دارد که گفته شد با محدودیتهاى فنى و قانونى مواجه است.(گروبوسکی،2006)
موضوع قابل توجه دیگر در مورد تفاوت جرایم رایانهای با اغلب جرایم دیگر،این است که با توسعه فنآوری رایانهای و رشد سیستمها و شبکههای رایانهای امکان ارتکاب برخی از جرایم کلاسیک در قالبی کاملا جدید پدید آمده است و حتی میتوان مشاهده کرد که بعضا این جرایم برخلاف سابق،از طریق سیستمهای ارتباطی و بدون حضور فیزیکی در محل مشخصی،که قابل شناسایی و پیگیری باشد،وقوع مییابد.
از سویی دیگر در کشور ژاپن نیز به دلیل استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات و توسعه رایانه های شخصی در زندگی افراد ، تنوع و میزان جرایم رایانه ای رو به ازدیاد گذاشته است. با این وجود در کشور ژاپن مقررات و قوانین بازدارنده مختلفی در حوزه جرایم رایانه ای تنظیم و به اجرا گذاشته است. وجود قوانین مترقی پیشگیرانه در عرصه جرایم رایانه ای ژاپن ، امکان مقایسه و انجام مطالعات تطبیقی را برای کشورمان فر اهم ساخته است. لذا سوال اغازین و اصلی که در پژوهش حاضر مطرح می باشد این است که چه وجوه تفاوت و شباهتی بین قوانین جزایی کشورمان و ژاپن در حوزه جرایم رایانه ای وجود دارد؟
تحقیق در مورد بررسی تطبیقی جرایم رایانه ای در حقوق ایران و ژاپن