فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد جانشینان و مفسران ارسطو

اختصاصی از فی موو مقاله در مورد جانشینان و مفسران ارسطو دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد جانشینان و مفسران ارسطو


مقاله در مورد جانشینان و مفسران ارسطو

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه:42

فهرست مطالب:

جانشینان و مفسران ارسطو

آندرونیکوس

اسکندرانی

مفسران یونانی (م)

کتاب فلسفه در جهان اسلامی از حناالفاخوری / خلیل الجر، ترجمه عبدالمحمد

آیتی تهران 1377 شرکت انتشارات علمی و فرهنگی:

تجربی ، مکتب یونیایی

فلسفه یونان

آیتی تهران 1377 شرکت انتشارات علمی و فرهنگی:

کتاب فلسفه در جهان اسلامی از حناالفاخوری / خلیل الجر، ترجمه عبدالمحمد

2- طبیعیات :

1- منطق :

4- اخلاق :

5- سیاست

فلسفه :

منطق :

نظریه مثل

نظریة معرفت

نظریه عادت

ارزش کار فارابی

از ارسطو تا مدرسة اسکندریه :

رواقیان بعد از ارسطو :

الف : روش زندگی افلاطون و ارسطو

ب : رموز افلاطون و اسلوب ارسطو

آثار ارسطو‌ :

فلسفه اولی :‌

علم النفس :

تغذیه‌ :

احساس :

حس مشترک :

متخیله

حرکت

فکر

عقل فعال و عقل منفعل :

مابعدالطبیعه :

خدا :

اخلاق و سیاست :

درک درست ویژگی های صورت های ادبی متفاوت در فصولی نشان داده شده است که ارسطو در آنها شعر حماسی را با تراژدی مقایسه می کند. هر دو از جهت ضرورت وحدت عمل، که آنها را از تاریخ متمایز می کند شبیه یکدیگرند؛1 از این جنبه نیز شبیه اند که انواع واحد دارند، ساده و مرکب، داستان های شخصیت و داستان های مصیبت، و غیره و اجزای واحد دارند به جز اینکه حماسه با آواز و منظره اجرا می شود. اما حماسه و تراژدی از جهاتی نیز متفاوت اند: (1) از جهت طول . در حالی که این اصل کلی هنوز معتبر است که اثر باید به گونه ای باشد که در یک نظر دیده شود، حماسه میتواند طول بیشتری داشته باشد، زیرا شکل روایی آن را قادر می سازد که تعدادی از حوادث هم زمان را توصیف کند. این امر به حماسه «عظمت و همچنین جذابیت و تنوع میبخشد، و برای حوادث گوناگونی جا باز می کند»،2 حوادثی از این قبیل می تواند در تراژدی موجب ملامت شود و از این راه نمایش را تباه سازد. (2) از جهت وزن خود طبیعت به شعر حماسی آموخته است که «مهم ترین و سنگین ترین وزن را به کار بگیرد، وزنی که حماسه را بیش از دیگر کلمات و استعارات عجیب و غریب قابلیت میبخشد».3 (3) حماسه «قابلیت دارد که تا امور نامحتمل، که عامل اصلی حوادث حیرت انگیز هستند، پیش رود، زیرا اشخاص آن را کسی نمی بیند. دنبال کردن هکتور را اگر بر روی صحنه برند مسخره خواهد بود... اما در خود شعر، نامعقول بودن آن به چشم نمی آید». 4  اما حتی در حماسه نیز وجود امور نامحتمل تنها در صورتی موجه است که این امور از طریق هر چه بیشتر حیرت انگیز ساختن پایان شعر در خدمت آن باشند.

پس کدام یک از این دو، هنر برتر است؟1 عقیده رایج تراژدی را به دلیل اغراق آمیز نشان دادن زشتی که رایج شده بود؛ فروتر از حماسه می دانست. ارسطو این اعتراض را نامربوط دانست و کنار گذاشت و به دلایل زیر تراژدی را برتر دانست. (1) تراژدی شکلی غنی تر از حماسه است زیرا موسیقی و صحنه آرایی به تأثیر آن می افزایند. (2) وضوح و روشنی تراژدی حتی اگر فقط خوانده شود باز بیشتر است. (3) تراژدی با تمرکز بیشتری به تأثیر خودش دست می یابد. (4) وحدت کردار در آن بیشتر است. (5) تأثیر معینی از شعر را کامل تر تولید می کند. یعنی لذت حاصل از شفقت و ترس را.

تراژدی و حماسه تنها اشکال شعراند که در فن شعر درباره آنها بیشتر سخن رفته است. یک فصل به تاریخ کمدی مربوط است،2 و به نظر می رسد که ماهیت کدی در کتاب گم شده دم مورد بحث واقع شده باشد. مطلب عمده دیگری که در این کتاب آمده بود تبیین کامل کائارسیس بود که ما به حد کافی در آن مورد سخن گفتیم؛ کمدی احتمالاً به عنوان پالاینده میل به خنده توصیف شده بود، همانگونه که تراژدی پالاینده شفقت و هراس توصیف شده است. از شعر تعزلی تنها اشعار دیتی رامب و نوم 3و آن هم استطراداً، ذکر شده اند؛ بی شک ارسطو معتقد بود که شعر تغزلی بیشتر به نظریه موسیقی مربوط است تا به نظریه فن شعر. بنابراین فن شعر از این به دور است که نظریه ای کلی در باب شعر باشد، و از اینکه نظریه هنرهای زیبا باشد، بیشتر دورتر است. هیچ نظریه کامل یا حتی دروناً سازگاری در باب زیبایی شناسی نمی توان از آن بیرون کشید. با وجود این شاید بیش از هر کتاب دیگری تعداد بیشتری از ایده های پربار را در باب هنر دارد. فن شعر آغاز رهایی از دو اشتباه را نشان می دهد که بارها و بارها به نظریه زیبایی شناسی آسیب رسانده اند. یعنی، خلط زیبایی شناسی با داوری های اخلاقی، و تکرار یا عکس واقعیت دانستن هنر. بازشناسی زیبایی به عنوان خوب مستقل از جذابیت های مادی و اخلاقی در کلمات ارسطو آشکارا وجود دارد؛ اما او در اعمال شیوه خودش از برای بیان مشخص ماهیت آن موفق نشده است.

کتاب فلسفه در جهان اسلامی از حناالفاخوری / خلیل الجر، ترجمه عبدالمحمد آیتی تهران 1377 شرکت انتشارات علمی و فرهنگی:

فلسفه یونان : یونان سرزمین معتدل و شکوفایی ایست که در دریای مدیترانه – زیباترین و پرشکوهترین دریاها – میان اروپا و آسیا و آفریقا واقع است و امتداد این شبه جزیره به طرف مشرق است. این موقعیت جغرافیایی سبب شود که مردم یونان، زیبا و معتدل و مشتاق به زیبایی و هنر و دلباخته معرفت و دارای عقلی وسیع و اندیشه ای عمیق بار آیند. و اندیشه یونانی همچونانچه می دانیم اندیشه ای ابتدایی نبود. اندیشه ای بود که بر گذشته ای بارور بنا شده بود. فلسفه یونان 4 دوره دارد. 1- از طالس تا سقراط: (از قرن 7 تا 5 ق.م) در این دوره حکما به اصل عالم و کیفیت تکوین و عناصر آن می اندیشیدند. عنصر کیهانشناختی 2- سقراط، افلاطون، ارسطو (قرن 5 و 4 ق.م) دوره بحثهای طبیعی روانی، همراه برخی اندیشه های ماورای طبیعی 3- از مرگ ارسطو تا آغاز فلسفه نو افلاطونی (از پایان قرن 4 ق.م تا قرن 3 م). دوره بحثهای اخلاقی – ادبی 4- نو افلاطونی (از قرن 3 تا 6 م) دورة بحثهای دینی بر مبنای تصوف.

روش تجربی ، مکتب یونیایی مفسران یونانی (م)

کتاب فلسفه در جهان اسلامی از حناالفاخوری / خلیل الجر، ترجمه عبدالمحمد آیتی تهران 1377 شرکت انتشارات علمی و فرهنگی:

فلسفه یونان

تجربی ، مکتب یونیایی

: ارسطو اصحاب این مکتب را طبیعیان خوانده است. زیرا ایشان به تفسیر پدیده ها و ارجاع آنها در عین اختلاف به یک مبدأ واحد-در همان محیطی که در آن می زیستند پرداختند و همة‌ فلسفه را در این محدوده مورد بحث قرار دادند. این متفکران می گفتند که ریاضیات و افلاک پدیده های طبیعی همه تابع نظان ثابتی هستند که بروفق قوانین دقیقی سیر میکنند و همة اینها نمی توانند نتیجه صدمه و اتفاق باشند. در ورای عالم وجود علتی است که عقل انسان قادر به درک آن هست. ولی این عقل چگونه آن علت را تصور می کند؟ گویا مرکز علوم یونانی که از این اندیشه پدید آمد در میلطوس بود.


2  1459 ب 28 تا 30.

3 ب 34 تا 36.

4 1460 آ 12 تا 17.

1 فصل 26.

2 فصل 5.

3 nome، موسیقی یونانی – م.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد جانشینان و مفسران ارسطو
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.