مشخصات این فایل
عنوان: بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان یک شهر
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 11
این مقاله درمورد بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان یک شهر می باشد.
خلاصه آنچه در مقاله بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان یک شهر می خوانید :
پیشینه تحقیق
تاریخچة اعتیاد :
مصرف مواد مخدر شاید بهتر از دیگر انواع انحرافات نشان میدهد که تا چه خدی هر جامعه ای، بر حسب زمان، مکان، جنس، سن، قوم، قبیله، طبقه مسائل جامعوی را تعریف، تجدید و باشکال متفاوت تعبیر و ارزش گذاری میکند. کاربرد «مواد مخدر» بعنوان آرام بخش یا «نوشدارو» و نیز بعنوان «مکیف» و «نشعه و خلسه آور» از 5000 سال پیش از میلاد برای سومبریان، بابلیان و مصریان ... شناخته شده بود تا بدان حد که در برخی از ادیان و در میان بعضی از اقوام مصرف اندک آن جنبه آئینی و قداست داشته است بطوری که در دین زرتشت گرد دانه درخت هوم را در شیر حل کرده در پاره ای از مراسم دینی میخوردند؛ آرتک ها در جریان تقدیم قلب تپان قربانی انسان به خورشید خداجوانی را مخدر میساختند و در مسیحیت، شراب بعنوان محملی برای گردهمائی و تجدید مودت و نمادی از خون مسیح هم بوده باشد، در اکثر اعیاد و مراسم دینی نوشیده میشود. کاربرد توتون و تنباکو در میان سرخ پوستان نیز بیشتر جنبه آئینی و تشریفاتی داشته بویژه «هم چپقی» برای برقراری و دوام صلح، بصورت نمادین، از اهمیت وافری برخوردار بوده است. توتون و تنباکو تنها در دست سفید پوستان سوداگر اروپائی بماده مصرف روزانه تبدیل شدند و گرنه سرخپوستان استفاده آن ها را به اعیاد و آئین ها، بوسلیه افراد برجسته، محدود کرده بودند.
روش تحقیق و یافته های تحقیق
جامعه آماری :
جامعه آماری عبارت است از همة اعضای واقعی یا فرضی که علاقه مند هستیم یافته های پژوهش را به آنها تعمیم دهیم. مزیبت انتخاب یک نمونه از یک جامعه، جلوگیری از اتلاف وقت محقق و صرفه جویی در منابع مالی است.
نمونه آماری :
نمونه آماری این پژوهش گروهی از جوانان در شهر قوچان هستند که پرسشنامه در اختیار هریک از آنها قرار داده شده تا نظر خود را در مورد یک یک سؤالات بدهند....
تجزیه و تحلیل
نتیجه گیری
با توجه به تأیید همة فرضیه های تحقیق در این پژوهش نتایج زر به دست می آید.
- عوامل اجتماعی در اعتیاد به مواد مخدر نقش اساسی دارند.
- بین مسائل عاطفی و روانی فرد و اعتیاد به مواد مخدر رابطة مثبتی وجود دارد.
- عوامل مدرسه ای و حوادث دوران تحصیل در اعتیاد فرد به مواد مخدر مؤثر بوده است.
- وضعیت اقتصادی فرد و خانوادة او در گرایش به اعتیاد مؤثر است و در میان گروهی برخورداری از امکانات خوب و وضعیت اقتصادی مطلوب باعث شده تا برای سرگرمی و تفریح به سوی مواد مخدر روی آورند و گروهی هم به علت فقر اقتصادی و مشکلات مالی تن به اعتیاد و توزیع مواد مخدر داده اند.
- بین میزان تحصیلات و اعتیاد به مواد مخدر رابطة معنی داری وجود دارد به گونه ای که افراد با مدارک تحصیلی دانشگاهی به خصوص تحصیلات عالی به ندرت در بین معتادان دیده می شود. پس هرچه میزان آگاهی و اطلاعات افراد افزایش می یابد، احتمال اعتیاد آنان کمتر می شود.
محدودیت های پژوهش :
این پژوهش دارای محدودیت هایی بود از جمله عدم پاسخگویی آزمودنیها به پرسشها 2- ذهنیت نادرست به پرسشها، کمبود وقت
پیشنهادات کاربردی :
1- اعتیاد بزه دیدگی اجتماعی است پس باید به عنوان یک بیمار به معتاد نگریست و برای درمان آنان باید مراکز مشاوره و درمان در سطح کشور راه اندازی شود تا بتوان این عارضة اجتماعی و بلای خانمانسوز را از دامن جامعه پاک کرد.
2- با توجه به تأثیر مسألة عاطفی و روانی در اعتیاد افراد پیشنهاد می شود، مراکز روان درمانی و روانپزشکی همانند سایر کشورها در کشور ما نیز گسترش یابد تا افراد در زمانی که شکل عاطفی یا روانی دارند برای درمان به این مراکز مراجعه نمایند و مراجعه به این مراکز همانند سایر مراکز درمانی صورت پذیرد و به چشم حقارت به این بیماران نگریسته نشود.
3- با توجه به تأیید تأثیر عوامل مدرسه ای و حوادث دوران تحصیل در اعتیاد پیشنهاد می گردد مراقبت بیشتری از سوی مسؤولان مدارس در خصوص دانش آموز انجام گیرد و از طرفی والدین در دوره های مختلف تحصیلی نظارت بیشتری بر رفت و آمدها و دوستان فرزندان خود داشته باشند و مسائل کوچک و ابتدایی را جدی تلقی نمایند.
4- چون تعدادی از معتادان فقر اقتصادی را علت اعتیاد خود ذکر کرده اند باید نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با مواد مخدر به گونه ای برخورد نمایند که جلو هر گونه سوء استفاده مالی گرفته شود و از طرفی حمل و نقل این مواد یک تجارت و کسب درآمد زیاد تلقی نگردد. باید همة معتادان در سطح جامعه شناسایی شوند و با استفاده از شیوه های درمانی کاهش تدریجی، درمان گردند و در صورت مشکل تأیید و ترک نکردن اعتیاد مراکز درمانی مواد در اختیار این گروه خاص قرار دهد تا ناچار نشوند مبلغ هنگفتی برای تهیة آن بپردازند....
بخشی از فهرست مطالب مقاله بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان یک شهر
کلیات تحقیق
چکیده
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش
هدفهای اصلی
هدفهای فرعی
تعاریف نظری و عملیاتی
معرفی متغیرهای مستقل و وابسته :
پیشینه تحقیق
تاریخچة اعتیاد :
روش تحقیق و یافته های تحقیق
جامعه آماری :
بررسی و توصیف و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل
نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش :
پیشنهادات کاربردی :
منابع و مأخذ
ضمائم
نظرات پاسخگو :
مقاله بررسی علل و عوامل اجتماعی و عاطفی در گرایش به اعتیاد در بین جوانان یک شهرستان