فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی موو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه نوشابه سازی

اختصاصی از فی موو دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه نوشابه سازی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه نوشابه سازی


دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه نوشابه سازی

 

مشخصات این فایل
عنوان: کارخانه نوشابه سازی
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات :  55

این گزارش کارآموزی درمورد کارخانه نوشابه سازی می باشد .

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی

تهیه مواد اولیه مصرفی در نوشابه سازی
موادی که در تهیه نوشابه دخیل هستند شامل شکر، عصاره گاز  اسید سیتریک، اسید فسفریک، بنز وات سدیم و… همچنین آهک، زاج، کلر آنال، زغال اکتیو و نمک که به عنوان مواد کمکی جهت تصفیه آب مصرف می‌شوند و ظروف شامل جعبه،‌بطری و قوطی می‌باشد مواد اولیه و آب باید با ویژگی‌های استاندارد مطابقت داشته باشند.
در اینجا فقط به چند ماده اولیه که نقش مهمی در ساخت نوشابه دارند اشاره می‌شود.
1.آب
آب به عنوان یک ماده اولیه یا واسطه ی خیلی مهم در تمام صنایع به شمار می‌رود که میزان مصرف و کیفیت آن برای صنایع مختلف و برای اهداف گوناگون متفاوت است آب مورد احتیاج کارخانه‌های غذایی معمولاُ زیاد است اغلب کارخانه‌ها منبع آب مخصوص به خود دارند. لذا دسترسی به آب کافی برای کارخانه‌ها یک مسئله حیاتی است علاوه بر مقدار آب کیفیت بیولوژیکی و شیمیایی آن نیز باید در نظر گرفته شود.
آب، ماده أی بی رنگ، بی بو، بی طعم بوده و آب حامل خوبی برای ترکیبات مختلف نظیر قند ها، طعم ها، گازها، اسیدها، رنگ ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها و… می‌باشد آب مصرفی برای نوشابه سازی باید از ترکیبات نامطلوب تصفیه شده و از نظر ترکیبات مطلوب نیز استاندارد گردد.
بخش عظم هنر و علم تولید نوشابه در کیفیت تصفیه آب نهفته می‌باشد آب 86 تا 92 درصد ترکیب نوشابه را تشکیل می‌دهد در نتیجه هر گونه تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی آب بر روی کیفیت نوشابه اثر مستقیم دارد.
آب مورد استفاده در نوشابه سازی نیاز به خالص بودن ندارد، اما باید کیفیت آن بنحوی استاندارد گردد که هیچ اثر سوئی بر طعم، بو، ظاهر و کیفیت نوشابه نگذارد. میزان قلیائیت آب نباید از 100-50 میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم تجاوز نماید زیرا قلئیائیت زیادتر موجب خنثی شدن اسید نوشابه و از بین رفتن طعم می‌گردد و سختی آب باید کمتر از (300-200) میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم باشد زیرا سختی بیشتر باعث کدورت نوشابه می‌گردد. .....(ادامه دارد)

مراحل و واحدهای اصلی تولید نوشابه 284 سی سی (نوشابه شیشه‌ای)
1-دریافت شیشه ی خالی و انتقال به دستگاه بطری شود
پس از آنکه جعبه‌های نوشابه مصرف شده در بازار به کارخانه آورده شوند توسط دو کارگر شیشه‌های نامربوط به شرکت زمزم جدا می‌شوند که در این قسمت همچنین جدا سازی شیشه‌های لب پر، متفرقه، سبز و مخلوط صورت گرفته و در صورت کسر بودن شیشه و یا شکسته بودن جعبه‌ها (شل ها) هزینه ی آن‌ها محاسبه شده که توسط انبار مبدا پرداخت میشود.
سپس جعبه‌های نوشابه بر روی نوار نقاله قرار داده می‌شوند که توسط تسمه نقاله در زیر دستگاه جعبه بردار قرار می‌گیرد که توسط دستگاه انکیسر بطری‌ها از داخل جعبه‌ها بوسیله مکش برداشته شده و بر روی تسمه نقاله ی دیگری قرار می‌گیرند. که بر روی تسمه نقاله مایع کف و صابون که توسط لوله به قسمت مورد نظر می‌آیند وجود داشته که انتقال آسان شیشه‌ها را بر روی نوار مسیر می‌سازد همچنین در ابتدای قرار گرفتن بطری‌ها بر روی تسمه نقاله نی گیر قرار داشته که بوسیله نی گیر نی داخل بطری خالی توسط مکش برداشته می‌شود در ادامه بطری‌ها به طرف دستگاه بطری شوئی[1] فرستاده می‌شوند تا عمل شستشو روی آن‌ها صورت گیرد. قابل ذکر است أین سیستم برای بطری‌های قابل برگشت به کارخانه مورد استفاده قرار می‌گیرد همچنین جعبه‌ها بعد از تخلیه به دستگاه جعبه شور منتقل می‌شوند که این دستگاه مجزا از خط تولید کار می‌کند بدین صورت که جعبه‌های پلاستیکی نوشابه از یک طرف وارد .....(ادامه دارد)

تولید نوشابه در بطری‌های پت (PET )
تولید نوشابه در بطری‌های پت با ظرفیت‌های 300 و 500 سی سی و 1 و 5/1 و 2 لیتری و در انواع کولا، پرتقالی، لیمو لایم صورت می‌گیرد که خط تولید این محصولات مشابه هم بوده و فقط ساخت عصاره ی آن‌ها با هم تفاوت دارد. در اینجا بصورت کلی به توضیح تولید نوشابه در بطری پت می‌پردازیم و در قسمت عصاره خانه ترکیبات و چگونگی ساخت عصاره هر یک از محصولات شرح داده می‌شود.
تولید نوشابه در بطری پت به قرار زیر است:
در ابتدای خط بطری‌های آورده شده از انبار توسط کارگران بر روی تسمه نقاله قرار داده می‌شوند،‌بطری‌ها به دستگاه بطری شور هدایت شده که در دستگاه بطری شور بطری‌های خالی توسط اهرمی برداشته شده و وارونه می‌گردد که طی یک مسیر دایره ای توسط آب داخل بطری شسته شده و تخلیه می‌گردد سپس بطری تمیز و شستشو داده شده به پر کن خانواده منتقل می‌شود. دستگاه فیلر که ساخت ایران می‌باشد بدین صورت عمل می‌کند که بعد از برداشتن بطری‌ها توسط اهرم فیلر سوزن پر کن داخل بطری قرار می‌گیرد و ستاره ی بالای دستگاه که نقش آن باز و بسته کردن سوزن فیلر می‌باشد تغییر وضعیت داده و ورودی آن فیلر باز شده و در طی یک مسیر دایره ای بطری پر می‌شود و در آخر مسیر دوباره ستاره به حالت اولیه بر می‌گردد و شیر ورودی نوشابه بسته می‌شود بعد از پر شدن بطری‌ها توسط دستگاه سر .....(ادامه دارد)

تصفیه خانه ی فاضلاب (سیستم سپتیک)[1]
هدف از تصفیه فاضلاب کاهش بار آلی موجود در ‎آب است که با آزمایش COD و BOD عملکرد آن مشخص می‌شود.
تمام پساب کارخانه که بیشتر از خط تولید می‌آیند وارد تصفیه خانه فاضلاب می‌شود که در ابتدای ورود سرعت پساب کم شده و پساب وارد حوضچه ی چربی گیر می‌شود که در چربی‌گیر، چربی و مواد معلق و شناور روی آب بوسیله سرزیر شدن به داخل محفظه أی بسته جدا می‌شوند که چربی این محفظه توسط ماشین به بیرون کارخانه منتقل می‌شود سپس پساب از چربی گیر[2] به متعادل ساز هدایت می‌شود که در متعادل ساز پساب از لحاظ کلیه ی پارامترهای فیزیکی مانند: دما، pH، دبی، بار آلی و غلظت مواد شیمیایی و غیره متعادل می‌شود و عملکرد متعادل‌ساز[3] بدین صورت است که از قبل حجم وسیعی از پساب در متعادل ساز وجود داشته و اگر در طول روز پساب ورودی از لحاظ یکی از فاکتورهای ذکر شده نوسان داشته باشد داخل حجم وسیع آب متعادل می‌شود pH در متعادل ساز 10-7 می‌باشد در ادامه پساب از متعادل ساز توسط یک سیستم توزیع بار وارد بی‌هوازی[4] شده و در بستر بی هوازی توزیع می‌شود و ضمن حرکت به سمت بالا در تماس با میکروارگانسیم‌های بی هوازی بخشی از .....(ادامه دارد)

آزمایشات میکروبی
فساد میکروبی موجب تغییرات در ظاهر (وجود ذرات شناور، بد رنگی، کدورت و رسوب) در نوشابه‌ها می‌گردد. بیشتر از 90 درصد فساد میکروبی در نوشابه‌های گوارا ناشی از مخمرها می‌باشد. یکی از آزمایشات مهم در این قسمت تست EOLI.E می‌باشد که بر روی آب انجام میگیرد. برای انجام آزمایشات میکروبی از روش کشت پور پلیت (صفحه أی) استفاده می‌شود. که برخی از آزمایشات میکروبی عبارتند از:
1.شمارش کلی:
محیط کشت مورد استفاده برای این آزمایش پلیت کانت آگار می‌باشد.
این آزمایش در دمای 37 درجه سانتی گراد بمدت 48-24 ساعت انکی باتور گذاری انجام می‌گیرد که استاندارد آن حداکثر 10 کلونی است
2.کپک – مخمر
از محیط کشت YGC استفاده می‌کنند دما 25 درجه سانتی گراد و زمان 5-3 روز می‌باشد. استاندارد مقدار کلونی آن صفر می‌باشد
3.باکتری‌های مقاوم به اسید
برای انجام این آزمایش از محیط کشت اوریجن سرم آگار[1] استفاده می‌شود که دما و زمان به ترتیب 30 درجه سانتی گراد و 5-3 روز است استاندارد مقدار کلونی صفر می‌باشد. .....(ادامه دارد)

بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی کارخانه نوشابه سازی

- مقدمه1
2-1-1- معرفی کارخانه زمزم گرگان8
2-1-2-محصولات تولیدی شرکت زمزم گرگان8
2-2-تاریخچه9
2-2-1- تاریخچه ی نوشابه سازی در جهان9
2-2-2- تاریخچه نوشابه سازی در ایران10
2-2-3-آمار تولید نوشابه در ایران11
2-3- اهمیت مصرف نوشابه11
2-4- فن آوری و مراحل تولید نوشابه‌های گاز دار12
2-4-1-تهیه مواد اولیه مصرفی در نوشابه سازی12
2-4-2- ساخت شربت نوشابه17
2-4-3- اختلاط شربت آب، و گاز  17
2-4-4-پر کردن و بسته بندی18
2-5- خط تولید18
5-2-تولید نوشابه در بطری‌های پت (PET )25
2-5-3 تولید دوغ27
2-5-4-تولید آب آشامیدنی27
2-6-تاسیسات و تجهیزات جانبی کارخانه27
2-6-1-طرح کارخانه نوشابه سازی27
2-6-2-تصفیه خانه ی آب:28
2-6-2-1-احیاء تانک زغال اکتیو30
2-6-2-2- سرویس تانک ها30
2-6-2-3- احیاء تانک زرین31
2-6-2-4-آزمایشات تصفیه خانه آب31
2-6-3- عصاره خانه33
2-6-3-2-دستور العمل تعیین بومه عصاره و شربت34
2-6-3-3-ترکیبات انواع نوشابه35
2-6-4-واحد تولید گاز  36
2-6-5-انبار، دیگ بخار. و سرد خانه کارخانه36
2-6-6-تصفیه خانه ی فاضلاب (سیستم سپتیک)37
2-6-6-1-آزمایشات انجام گرفته در واحد سپتیک:38
2-6-2-نمای سیستم تصفیه ی فاضلاب:39
2-7-کنترل کیفی و آزمایشات آن:40
2-7-1-آزمایشات صورت گرفته بر روی مواد اولیه40
2-7-4-آزمایشات میکروبی44
2-8-نتیجه گیری45
2-9- جداول45
2-10 اشکال:50
2-11-منبع و ماخذ55

فهرست جداول

جدول 1: حداکثر مجاز ناخالصی‌های آب مصرفی در نوشابه‌سازی.................................... 42
جدول 2: ویژگی‌های انواع نوشابه‌های گازداز .................................................................. 43
جدول 3: جدول تصجیح حرارتی بریکس خوانده شده از روی بریکس سنج .......................

 فهرست اشکال
شکل 1: نمایی از شرکت زمزم گرگان.............................................................................. 48
عکس شماره 1-شرکت زمزم گرگان............................................................................... 49
عکس شماره 2- بطری شوی........................................................................................... 50
عکس شماره 3- نمایی تصفیه خانه آب............................................................................ 50
عکس شماره 4- دیگ بخار.............................................................................................. 51
عکس شماره 5- نمایی از سیستم فاضلاب...................................................................... 51
عکس شماره 6- دستگاه لیبل زنی.................................................................................. 52
عکس شماره 7- نمای جلوی بطری شوی........................................................................ 52
عکس شماره 8- دستگاه پرکن........................................................................................ 53

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود گزارش کارآموزی در کارخانه نوشابه سازی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.